Σφόδρα εξοργισμένος είναι ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με εκείνους τους διοικητές νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας οι οποίοι απέφυγαν να διακόψουν τους διαγωνισμούς για τη «συνεργασία» των ιδρυμάτων με ιδιώτες εργολάβους των έργων των υποστηρικτικών υπηρεσιών, δηλαδή, σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα κ.λπ., με αποτέλεσμα ένα ικανό μέρος από τους 6.000 συμβασιούχους υγειονομικούς, οι οποίοι απασχολούνται σε αυτές τις υπηρεσίες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ της χώρας μας, να απειλείται πλέον από το φάσμα της ανεργίας, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν οι σχετικές συμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται ως απολύτως αποφασισμένος να δώσει μία καθαρά θετική λύση, έστω ακόμα και στο όριο της προσωρινότητας, στο θέμα της λήξης των συμβάσεων των 6.000 συμβασιούχων υγειονομικών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θεωρεί ότι η παραμονή των 6.000 συμβασιούχων υγειονομικών, των οποίων οι συμβάσεις έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν, στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο «στοίχημα» για τον ίδιον, καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν επιθυμεί να συνδέσει το όνομά του με το ενδεχόμενο της ανεργίας για 6.000 υγειονομικούς, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «απολύονται από τα νοσοκομεία 6.000 συμβασιούχοι, σταδιακά, και επιστρέφουν οι αεριτζήδες εργολάβοι, που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Με την απειλή μπράβων εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους».

Μάλιστα, ο Μιχάλης Γιαννάκος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο Κοζάνης, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσε το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο ίδρυμα, προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 17 καθαρίστριες του νοσοκομείου Κοζάνης, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν επίσης.