Μαθήματα ψυχραιμίας και ορθολογισμού παραδίδει πλέον ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται στο ΕΣΥ της χώρας μας, εξαιτίας μίας ήπιας και απολύτως διαχειρίσιμης αύξησης των εισαγωγών ασθενών με νόσο Covid-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Για το θέμα μίλησε ο Μιχάλης Γιαννάκος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και έδωσε την πλέον ρεαλιστική εικόνα για το σύστημα:

«Πέρσι τέτοια εποχή στα νοσοκομεία ήταν πολύ παραπάνω ασθενείς με νόσο Covid. 2.500 ασθενείς νοσηλεύονταν στις κλινικές, 125 στις ΜΕΘ και 70 παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Χθες (σημ. την Τετάρτη) νοσηλεύονταν 508 ασθενείς στις κλινικές, 6 παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία και μόνο 21 στις ΜΕΘ. Αντιθέτως, στα νοσοκομεία πιέζονται πολύ για άλλες λοιμώξεις. Στις ΜΕΘ βρίσκονται ασθενείς, 750 ασθενείς».

Δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός ούτε πανικός, συνέστησε επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπλήρωσε με τον ίδιο ρεαλισμό και την ίδια ψυχραιμία: «Αυτό που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε το ΕΣΥ, που υποφέρει από μαζικές αποχωρήσεις, ενόψει, μάλιστα, χειμώνα».