Οι κοριοί μπορούν κυριολεκτικά να βρεθούν στα πιο περίεργα μέρη και σημεία του σπιτιού σας. Συνήθως, ένας κοριός ψάχνει για τα πιο δύσκολα σε πρόσβαση σημεία, για να δημιουργήσει τη φωλιά του.

Γι’ αυτόν τον λόγο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να νιώσουμε ένα τσίμπημα από κοριό ως «γάζωμα».

Οι κοριοί δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν, καθώς είναι πολύ μικροσκοπικοί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε τα σημεία που κοιμούνται άνθρωποι και εάν εντοπίσουμε τα παρακάτω «σημάδια», τότε πρέπει να ανησυχήσουμε.


Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε κοριούς στο σπίτι

Οι κοριοί παράγουν χημικές ουσίες για να επικοινωνήσουν, κάτι που προκαλεί την οσμή μούχλας.

Επίσης, αν υπάρχουν κηλίδες αίματος στις ραφές των σεντονιών, των κουβερτών, των μαξιλαριών ή του στρώματος, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε προσβληθεί από κοριούς.

Ένα ακόμη σημάδι κοριών είναι το εξωτερικό κέλυφός τους και τα αυγά των θηλυκών κοριών, που είναι οβάλ και λευκά, με ρωγμές και σχισμές.

Μπορείτε να παρατηρήσετε και μικροσκοπικά, μαύρα στίγματα που είναι πιθανώς περιττώματα κοριών. Μπορεί να τα βρείτε σε κλινοσκεπάσματα, το στρώμα του κρεβατιού, το κεφαλάρι και κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ για μαύρες κηλίδες, που είναι πιθανώς.

Η πιο συνηθισμένη κρυψώνα των κοριών είναι στις ραφές του στρώματος. Είναι λοιπόν σημαντικό να βγάλετε τα σεντόνια και να τα κοιτάξετε προσεκτικά, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να επιθεωρήσετε και τον σκελετό του κρεβατιού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και πίσω από το κεφαλάρι.

«Οι κοριοί έλκονται από το οξυγόνο, οπότε τους αρέσει να φωλιάζουν κοντά στο κεφάλι σας», δηλώνει ο ειδικός στη καταπολέμηση παρασίτων Roux de Bezieux στη Daily Mail.

Συγκεντρώνονται επίσης στις πρίζες και κάτω από τα σοβατεπί, κάτι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν!