«Η ανάρτηση του κ. Πολάκη με προσβάλλει βάναυσα και προσπαθεί να αμαυρώσει ένα όνομα και μια επαγγελματική διαδρομή 35 ετών», απαντά μιλώντας στο iatronet.gr ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, Γεώργιος Τσικόπουλος, για τον οποίο ο Παύλος Πολάκης έγραψε στα social media ότι εξακολουθεί να χειρουργεί στο «Ιπποκράτειο», ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί...

«Η κοινοποίηση της απόφασης συνταξιοδότησης κοινοποιήθηκε σε εμένα μόλις στις 24 Οκτωβρίου και έτσι το όνομά μου φαίνεται ακόμα στη λίστα των χειρουργείων, γιατί αυτό καταρτίστηκε πριν από αυτή την ημερομηνία», εξηγεί ο κ. Τσικόπουλος και προσθέτει: «Επιχειρεί να αμαυρώσει το όνομά μου κατάφωρα στη λήξη μιας μακράς διαδρομής. Λίγο πολύ με λέει λαμόγιο, ότι ήρθα και χειρουργούσα με εντολή της διοίκησης αντί να παραδώσω».

Ο κ. Τσικόπουλος αφήνει να εννοηθεί πως η καταγγελία στον Παύλο Πολάκη έγινε «εκ των έσω» και συγκεκριμένα από συνάδελφό του που βιαζόταν να τον αντικαταστήσει παίρνοντας εκείνος τη θέση του διευθυντή. «Ο κ. Πολάκης που συνεργαστήκαμε μαζί ώρες ολόκληρες, άκουσε κάποιον από δω μέσα και με απερισκεψία υιοθέτησε αυτό που λέει. Το δικό μου επίπεδο δεν θα το φτάσουν με τίποτα» αναφέρει με θυμό.