Τα φαινόμενα καταστρατήγησης της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας από εκείνα τα άτομα τα οποία επισκέπτονται ευκαιριακά τη χώρα μας για να απολαύσουν τα προνόμια του δωρεάν ΕΣΥ, επιχειρεί να εξαλείψει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο βρίσκεται σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα, νομοθετική διάταξη, την οποία περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, θέτει ως προϋπόθεση για την παροχή δωρεάν υγειονομικής κάλυψης την κατοχή ενεργού ΑΜΚΑ.

“Την εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη καταργεί το εν λόγω νομοσχέδιο”, κραυγάζει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ...

Πέραν από την λαθροχειρία σχετικά με τη νομοθέτηση της ως άνω ρύθμισης για τους ανασφάλιστους, η οποία σηκώνει άλλη συζήτηση, κανέναν ανασφάλιστο πολίτη δεν αποκλείει η ρύθμιση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, από την ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Ποιους αποκλείει η ρύθμιση;

Αποκλείονται οι εξής:

- Πολίτες που διέμεναν στη χώρα προ ετών, αλλά δεν έχουν πλέον φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

- Πολίτες που γειτονικών χωρών που επισκέπτονται την Ελλάδα για να πάνε στο νοσοκομείο ή/και να πάρουν φάρμακα και αποχωρούν αμέσως μετά.

- Μετανάστες που εργάζονται παράνομα στη χώρα, χωρίς να έχουν φορολογική παρουσία.