Εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη δυνατότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας να αναπτύξουν τον νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων

Αυτό ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξουν 50.000 δωρεάν επεμβάσεις σε απογευματινά χειρουργεία, οι οποίες θα καλυφθούν χρηματοδοτικά από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

"Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάνε περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα", σημείωσε ο υπουργός Υγείας για να διευκρινίσει:

"Περιμένουμε την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καθαρά τυπική η διαδικασία. Θα πάμε ανάποδα στη λίστα, δηλαδή θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Αυτοί που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50.000. Αυτούς τους 50.000 θα τους κάνουμε το χειρουργείο δωρεάν".