Για τις συνέπειες του εμβολιασμού κατά της COVID-19 από την AstraZeneca μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής στα Παραπολιτκά 90,1 και στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος για όσους εμβολιάστηκαν από το εμβόλιο Covidshield του φαρμακευτικού γίγαντα και κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία ύστερα από τόσο χρονικό διάστημα».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «όσες παρενέργειες υπήρχαν ήταν ύστερα από κάποιες εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό», επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να «περιμένουμε να έχουμε κάποιες επιπλοκές έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι υπήρχαν πολλές δικαστικές διαδικασίες για τα εμβόλια της Astra Zeneca και της Jonhson & Jonhson για τις παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ενώ δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι περιμένουμε από τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ότι περίπου με 100 εκατομμύρια αγγλικές λίρες θα αποζημιωθούν οικογένειες θυμάτων που είχαν τις επιπλοκές αυτές των θρομβώσεων που καταγράφηκαν την περίοδο εκείνη».