Μετά την προ ολίγων ημερών ανακοίνωσή της για την αποκάλυψη του νέου compact crossover της, T-Roc στις 23 Αυγούστου, η VW ρίχνει λίγο περισσότερο και πιο ρεαλιστικό φως στα χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου το οποίο θα μοιραστεί πολλά από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του με το VW Golf, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα teaser video. 



Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις που συνοδεύουν την νέα εμφάνισή του, το νέο μοντέλο θα διαθέτει «δυναμικές αναλογικές, προοδευτικό design και πλούτο καινοτομιών», ενώ τα όσα -λίγα- αφήνει το video να φανούν σε επίπεδο αισθητικής, δημιουργούν ομολογουμένως μια ευχάριστη προσμονή σε σχέση με το σχεδιασμό του T-Roc που δείχνει πιο τολμηρό και νεανικό από τα συνήθη δεδομένα της VW.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, το T-Roc θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το VW Golf, συνδυάζοντάς την με μια ευρεία γκάμα turbo τετρακύλινδρων κινητήρων που θα συνδυάζονται με μηχανικά και διπλού συμπλέκτη κιβώτια ενώ τη διαφορά αναμένεται να κάνει μια νέα έκδοση με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt. Σε δεύτερο χρόνο κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία μιας R έκδοσης στην γκάμα η οποία αναμένεται να υιοθετήσει τον δίλιτρο turbo κινητήρα των 310 ίππων του Golf R.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στα gadget και στην τεχνολογική υπεροπλία του θαλάμου επιβατών με κυρίαρχη τη δυνατότητα επιλογής ενός πλήρους ψηφιακού πίνακα οργάνων αλλά και τη δεδομένη παρουσία μιας σειράς εξελιγμένων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας και ψυχαγωγίας.

Μετά την αποκάλυψή του στις 23 Αυγούστου το T-Roc θα πραγματοποιήσει την εκθεσιακή του πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις αρχές Σεπτεμβρίου με την προοπτική να διατεθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.