Η δράση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Θωκταρίδη, χρησιμοποιώντας το σκάφος "ΩΚΕΑΝΙΣ" που διαθέτει τεχνολογία αιχμής - ρομποτικό υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα - ROV (Remotely Operated Vehicle), και έχει βραχίονα τριών κινήσεων για την περισυλλογή των απορριμμάτων.
Παιδιά από τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης ανέλαβαν την περισυλλογή σκουπιδιών από την παραλία και ενημερώθηκαν για θέματα οικολογικής συμπεριφοράς. Σκοπός ήταν τα παιδιά να μάθουν από τους ειδικούς τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της συγκεκριμένης δράσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους και ενημέρωση τους σε θέματα υπεύθυνης οικολογικής συμπεριφοράς.
Στο τέλος της δράσης τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν τοποθετήθηκαν σε σακούλες, κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη φύση τους (πλαστικά, μέταλλα, μπαταρίες κ.ο.κ.) και οδηγήθηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου προς ανακύκλωση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ κ. Λουκάς Χριστοδούλου δήλωσε: «Σκοπός αυτής της δράσης του ΣΥΔΕΣΥΣ δεν είναι μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σωστή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος».