Εκεί που στο παρελθόν υπήρχε η εντύπωση ότι η τέχνη είναι ένα ακριβό «σπορ» και μπορούν μόνο οι πλούσιοι και ευκατάστατοι να απολαύσουν ποιοτικούς πίνακες σε καμβά, η τεχνολογία έρχεται να τους διαψεύσει. Γιατί; Πλέον με την ψηφιακή εκτύπωση, ένας πίνακας ζωγραφικής ενός σπουδαίου ζωγράφου μπορεί να κοσμεί το σαλόνι του σπιτιού σου, χωρίς μεγάλο κόστος.

Τι ακριβώς είναι οι πίνακες σε καμβά;
Πρόκειται για αντίγραφα από διάσημους και γνωστούς πίνακες καλλιτεχνών όπως ο Van Gong ή ο Wassily Kandinsky, που εκτυπώνονται με μεγάλη ακρίβεια και υψηλή ανάλυση, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην είναι αυθεντικό έχει όμως την ποιότητα και για να διακοσμήσει άνετα ένα χώρο. Τα αντίγραφα αυτά δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν τόσο στην υφή, όσο και στην ποιότητα τον χρωμάτων απ’ τους πραγματικούς πίνακες. Φυσικά όταν μιλάμε για πίνακες σε καμβά δεν εννοούμε απαραίτητα μόνο αντίγραφα από διάσημα έργα τέχνης, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να απεικονιστεί σε έναν καμβά. Ένα τοπίο, μία πόλη, ένας χάρτης, ένα λουλούδι, παιδικά και εφηβικά αλλά και αφηρημένα σχέδια. Οτιδήποτε μπορεί να πλάσει η φαντασία σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θέμα για τον πίνακα σας σε καμβά.

Και αν δεν βρίσκω το σχέδιο που θέλω;
Τα περισσότερα καταστήματα που πουλάνε πίνακες σε καμβά προσφέρουν και τη υπηρεσία δημιουργίας ενός πίνακα σε καμβά με δικό σας προσωπικό σχέδιο. Δηλαδή, αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι απ’ την μεγάλη ποικιλία σχεδίων που θα βρείτε ή έχετε στο μυαλό σας κάτι πιο προσωποποιημένο, τότε μπορείτε να εκτυπώσετε μία δική σας φωτογραφία ή αγαπημένων σας προσώπων και να γίνει ένας πραγματικά μοναδικός πίνακας.

Πώς τοποθετούνται οι πίνακες σε καμβά;
Δεν υπάρχει κανόνας. Ο κλασσικός παραδοσιακός τρόπος είναι να κρεμαστεί στον τοίχο της επιλογής σας με μία κορνίζα. Πλέον ο νέος και μοναδικός κανόνας στην σύγχρονη διακόσμηση είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες. Έτσι αφήστε την φαντασία σας να καλπάσει και με βάση και τις ανάγκες που έχετε και αναλόγως το τι θέλετε να προσδώσετε στον χώρο που θα τοποθετήσετε τους πίνακές σας, μπορείτε να τους βάλετε αναλόγως. Κρεμάστε τους με κορνίζα, χωρίς κορνίζα. Αφήστε τους να στέκονται σε κάποιο ράφι ή και στο πάτωμα. Μπορείτε να κάνετε κυριολεκτικά τα πάντα. Εξάλλου η αισθητική είναι καθαρά προσωπικό θέμα.

Αξίζει να επενδύσω σε έναν πίνακα σε καμβά;
Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι. Είτε είστε φίλοι της τέχνης είτε όχι, με την αγορά ενός πίνακα σε καμβά θα γίνετε, να είστε σίγουροι.
• Είναι πολύ οικονομικοί, σε σχέση με τους αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής που μπορεί να κοστίζουν από αρκετά περισσότερα έως πολλά περισσότερα ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα απέχει πολύ λιγότερο αναλογικά. Έτσι έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε παραπάνω από ένα πίνακα και να διακοσμήσετε περισσότερους χώρους.
• Επιπλέον μπορείτε με την αγορά του να καλύψετε ένα λεκέ, μια βρωμιά ή κάτι που δεν σας αρέσει στον χώρο σας χωρίς να πρέπει να προβείτε σε κάποια διόρθωση.
• Όσο και αν δεν το πιστεύετε, η τοποθέτηση ενός πίνακα σε καμβά είτε πρόκειται για μικρό είτε για μεγάλο σε διαστάσεις, αλλάζει αμέσως τον χώρο. Είναι ίσως η πιο φθηνή και εύκολη λύση διακόσμησης για να ανανεωθεί το δωμάτιό σας.
• Διαρκεί στο χρόνο. Σε αντίθεση με τους αυθεντικούς πίνακες, οι εκτυπωμένοι πίνακες σε καμβά, λόγω της άριστης ποιότητας που υπάρχει, μπορούν να μείνουν αναλλοίωτοι, χωρίς μεγάλη φροντίδα από μέρους σας.

Αρπάξτε την ευκαιρία να γίνετε πιο δημιουργικοί και να ανανεωθεί τόσο ο χώρος σας όσο και εσείς , με το να αγοράσετε πίνακες σε καμβά. Διαλέξτε μέσα απ’ τη μεγάλη γκάμα σχεδίων, μοτίβων και τοπίων και επιλέξετε εκείνον που πραγματικά θα σας εκφράσει. Και μην ξεχνάτε και την δυνατότητα να δημιουργήσετε τον μοναδικό σας πίνακα σε καμβά με προσωπική σας φωτογραφία. Ίσως είναι η αρχή να γίνετε λάτρης της τέχνης της ζωγραφικής και να ανακαλύψετε την ομορφιά που κρύβετε σε έναν πίνακα.