Γράφει η Μαρία Λεμονιά

Πριν λίγες ημέρες ο Βρετανός ηθοποιός Χιου Γκράντ , ο mister Νοtting Hill , κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό της χώρας του Μπόρις Τζόνσον με ένα tweet – καταπέλτη λέγοντας φωνακτά όλα αυτά που αισθάνονται εδώ και καιρό πολλοί Βρετανοί αλλά δεν τολμούν να πουν δημοσίως. «Δεν θα παίξεις γ@@@να παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες για την υπεράσπιση των οποίων πολέμησε ο παππούς μου σε δύο πολέμους. Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη με εσένα και τη μικρή συμμορία με τα μαλ@@@να τσιράκια σου». H συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε παγκοσμίως viral ξεπερνώντας τα 100 χιλιάδες retweets και το ένα εκατομμύριο likes. Hταν η «βίαιη» απάντηση σε έναν πρωθυπουργό που προτίθεται να κλείσει την βουλή της χώρας του προκειμένου να αποχωρήσει με τσαμπουκά και χωρίς συμφωνία απο την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για όσους είχαμε την τύχη να συναντήσουμε κάποτε στην ζωή μας τον σούπερ σέξι Βρετανό γόη του κινηματογράφου, η αντίδραση του δεν έκρυβε έκπληξη. Ετσι είναι ο Χιού… απρόβλεπτος, συναρπαστικός …ετοιμοπόλεμος. Ξέρει να χαίρεται την ζωή και εναντιώνεται σε όποιον του την μαυρίζει. Ενα βράδυ βρεθήκαμε στο Notting Hill, την γειτονιά που εδώ και χρόνια μένει. Τον έφερε μαζί της η Αφροδίτη, μετά το τέλος της συναυλίας της. « Που τον γνώρισες του Χιού Γραντ;» την ρώτησα με απορία. « Δεν θα το πιστέψεις» μου απάντησε. «Κάποιο βράδυ που έκανα ένα πάρτι στο σπίτι μου , ένας γείτονας με ρώτησε εάν μπορεί να φέρει μαζί του κάποιον φίλο του. Του το επέτρεψα. Το βράδυ του πάρτι ανοίγω την πόρτα και τι να δω; Ο Χιου Γράντ! Η βραδιά έκλεισε με εμένα και τον Χιου Γκράντ στο πιάνο και όλη την υπόλοιπη παρέα να τραγουδά».

Ετσι είναι οι σταρ στον υπόλοιπο κόσμο. Ακομπλεξάριστοι, προσινείς , άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Την ημέρα που τον συνάντησα εντυπωσιάστηκα για το πόσο απλός ήταν. Την πρώτη γνωριμία την κάνανε σε δεξίωση που ακολούθησε την συναυλία της Αφροδίτης, εκεί όμως που είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε για τα καλά είναι σε κάποιο απο τα αγαπημένα του bar στο Notting Hill. Hξερε πολλά για την Ελλάδα, τον πολιτισμό, τον κόσμο όλο. Γελούσε δυνατά, φλέρταρε διακριτικά τις κυρίες , έπινε και μονοπωλούσε τα βλέμματα και την συζήτηση. Ηταν πιο σταρ απ΄οτι τον ξέρουμε στο πανί!

Λίγους μήνες αργότερα είχα την τύχη να βρεθώ και να πάρω συνέντευξη απο τον τότε Δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον με την βοήθεια επιχειρηματία Ελληνα που ήταν φίλος του. Ο κύριος Τζόνσον είναι ασυνήθιστος τύπος.

para_2

Λίγο εκκεντρικός, λίγο show man, λίγο εμμονικός με τα μαλλιά του ίσως…λίγος σε όλα του. Μου μίλησε με επαινετικά λόγια για την Ελλάδα αλλά δεν με εντυπωσίασε. Μου έδωσε την εντύπωση του ανθρώπου που θέλει δια καώς να χτίσει τον μύθο του παίζοντας περισσότερο με την εικόνα παρά με την ουσία. Περιτριγυριζόταν σε ένα κλειστό χώρο από πάμπολλους σεκιούριτι και φλέρταρε με δήθεν ανέμελο ύφος με τον φακό.

Πέρασαν τα χρόνια, ήρθαν τα δύσκολα για την Μεγάλη Βρετανία και ο Χιου Γράντ με τον Μπόρις Τζόνσον , δύο άνθρωποι που είχα την τύχη να συναντήσω έστω και για λίγο στη ζωή μου , « συναντήθηκαν» και οι δύο μεταξύ τους σε ένα Tweet. O Τζόνσον εμμένει στην άτακτη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, προαναγγέλει το κλείσιμο της βουλής και ο σέξι Βρετανός ηθοποιός του σούρνει τα εξ ‘ αμάξης. Ετσι είναι ο Χιού… Ακομπλεξάριστος , προσινής , άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ενας από εμάς που σε χαλεπούς καιρούς αναζητούμε σταθερότητα, σιγουριά, συμμαχίες. Χαριτωμένος, με χιούμορ αλλά μην του πατήσεις το κάλο. Ενα σύγχρονο παιδί των λουλουδιών που ξέρει πολύ καλά ποιος είναι και λέει φωνακτά αυτά που σκέπτεται παίρνοντας θέση στα πράγματα χωρίς να τον πολυνοιάζει αν θα δυσαρεστηθούν οι φαν του. Είναι εκείνος που θα έρθει στο πάρτι σου για να παίξει πιάνο και να τραγουδήσει , που θα σου δώσει το χέρι συστήνοντας τον εαυτό του με την φράση «Ηello , my name is Ηugh !» που ως Τζούλια Ρόμπερτ στη ταινία μια βραδιά στο Notting Hill θα σε συνοδεύσει για να πάρεις ταξί , που θα ξεχειλίζει ευτυχία καθώς απολαμβάνει ποτήρια παγωμένης μπύρας και που την ώρα που σου μιλά θα ανακαλύπτεις έκπληκτη ότι όσα κινηματογραφικά χρόνια κι αν πέρασαν το σέξι βλέμμα δεν χάθηκε. Με άλλα λόγια… ο Χιου Γράντ που όλες αγαπήσαμε…

para_1