1. Ντομάτες: Είναι ένα λαχανικό με υψηλή περιεκτικότητα λυκοπενίου, αντιοξειδωτικό γνωστό για την προστασία του δέρματος. Βοηθάει στην παραγωγή μελανίνης ώστε να μαυρίζουμε ευκολότερα αντί να καιγόμαστε. Είναι καλύτερο να καταναλώνουμε τις ντομάτες μαγειρεμένες γιατί μέσα από τη διαδικασία του ψησίματος απελευθερώνεται περισσότερο λυκοπένιο και άρα ο οργανισμός μας το απορροφά ευκολότερα.

2. Κολοκύθα (κυρίως οι σπόροι): Εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου. Λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες καθώς προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση τραυματισμών. Επίσης είναι σημαντικό για το δέρμα γιατί επιβραδύνει την εμφάνιση βακτηρίων που προκαλούν προβλήματα ακμής.

3. Πράσινο ή λευκό τσάι: Και τα δύο είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, κυρίως κατεχίνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να αποτοξινώνεται, το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό ενώ ταυτόχρονα τα καρκινικά κύτταρα δυσκολεύονται να αναπτυχθούν

4. Ελαιόλαδο: Ο θεμέλιος λίθος της μεσογειακής διατροφής, είναι καλύτερο από οποιοδήποτε βούτυρο ή μαργαρίνη. Είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα γνωστά για την αντικαρκινική τους δράση. Επίσης επιδρά θετικά στην όψη του δέρματος δείχνοντας το πιο νεανικό, φρέσκο και ενυδατωμένο.

5. Κόκκινες πιπεριές: Είναι οι πιπεριές με την υψηλότερη περιεκτικότητα βιταμίνης C. Η βιταμίνη αυτή είναι το σημαντικότερο συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος και την καταπολέμηση της πρόωρης εμφάνισης ρυτίδων.

6. Κουρκουμάς: Ινδικό μπαχαρικό πλούσιο σε διατροφική αξία που θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό. Προστατεύει το δέρμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης δερματοπαθειών και αλλεργιών

7. Μπρόκολο: Λαχανικά όπως αυτό ή τα λαχανάκια Βρυξελλών που έχουν έντονο πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Τα συστατικά τους αυτά «εγκαθίστανται» στα καρκινικά κύτταρα και δεν τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν.

8. Σολωμός: Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν εξαιρετική επίδραση στο δέρμα μειώνοντας τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος.

9. Δεντρολίβανο: Μαζί με τον βασιλικό και τον άνηθο θεωρούνται τα πιο ωφέλιμα βότανα επειδή έχουν σε μεγάλο βαθμό αντιμικροβιακή δράση. Συγκεκριμένα το δεντρολίβανο βοηθάει στην ελάττωση πιθανών βλαβών που έχουν προκληθεί από τον ήλιο.