Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Πέντε τρόφιμα - σύμμαχοι στην ενυδάτωση του οργανισμού
9r304803_strawberry_eating
Ζωή

Πέντε τρόφιμα - σύμμαχοι στην ενυδάτωση του οργανισμού

Καρπούζι. Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, έχει 91.5% περιεκτικότητα σε νερό, προσφέροντάς σας ταυτόχρονα απόλαυση και ενυδάτωση. Είναι καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α και είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αγγούρι. Με 96.7% περιεκτικότητα σε νερό, τα αγγούρια αποτελούν το καλύτερο λαχανικό όσον αφορά στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Μαρούλι. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του είναι η βιταμίνη Α και το κάλιο. Ωστόσο, με περιεκτικότητα 95% σε νερό, μια μεγάλη σαλάτα με μαρούλι είναι ό,τι χρειάζεστε για τις ζεστές ημέρες.

Ραπανάκι. Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο και φτωχό σε θερμίδες. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το το 95.3%.

Φράουλα. Ίσως το πιο σημαντικό διατροφικό χαρακτηριστικό της φράουλας να είναι τα αντιοξειδωτικά της, και ιδιαίτερα ορισμένες φαινολικές ενώσεις, με κυριότερες την ανθοκυανίνη και την ελλαγιτανίνη. Παράλληλα, ενυδατώνει τον οργανισμό, αφού έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα