Σε όλα τα επαγγέλματα, η απιστία τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια ερωτικής σχέσης επτά ετών είναι σχεδόν ο κανόνας. Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στο πόσες φορές απίστησε κάποιος και γιατί.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η απιστία βρίσκεται… στα γονίδια. Και εξηγούν: Το ανθρώπινο είδος κουβαλά υποδοχείς ντοπαμίνης και ανταμοιβής σε διαφορετική συχνότητα σε κάποιες κοινωνικές ομάδες. Πιο άπιστο γονιδιακά είναι το είδος που έχει τους 7R υποδοχείς σε μεγαλύτερη πυκνότητα και πιο πιστό οι ομάδες με 4R.

Οι φορείς του 7R θεωρείται ότι είναι οι ανθρωπίδες, που, όταν πέρασαν από την Αφρική στην Ευρώπη, δεν σταμάτησαν στην Αλάσκα, αλλά πέρασαν τον Βερίγγειο Κόλπο όσο ακόμα ήταν πάγος και εξερεύνησαν την Αμερική.

Οι φορείς των 7R υποδοχέων φαίνεται πως είναι πιο ευρηματικοί και ανήσυχοι κοινωνικά, αλλά και επαγγελματικά. Παίρνουν περισσότερα ρίσκα και διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους για να ικανοποιήσουν τις τάσεις που κρύβονται στα γονίδιά τους.

Η περιέργεια και η αμφισβήτηση, η έρευνα και η συνεχής αναζήτηση κρύβονται σχεδόν πάντα πίσω από τους γονιδιακά 7R υποδοχείς της ντοπαμίνης.

Τα επαγγέλματα που είναι επιρρεπή στην απιστία
Αυτό, σε όρους απιστίας και επαγγελματικής δράσης, μεταφράζεται ως εξής: Οι επαγγελματικοί κλάδοι στους οποίους φαίνεται ότι σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα απιστίας είναι: η πολιτική, η ιατρική και η δικηγορία.

Κι αυτό διότι τα τρία επαγγέλματα φαίνεται πως έχουν ένα κοινό στοιχείο: Είναι επιθετικά και από άποψη επιβίωσης τα πιο δύσκολα. Αυτό καθιστά τους επαγγελματίες των συγκεκριμένων κλάδων και πιο άπιστους!

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι μεν πολιτικοί έχουν εχθρούς μέσα στα κόμματά τους και αντιπάλους απέναντι από το κόμμα τους, άρα η μάχη για επιβίωση είναι αμείλικτα εξουθενωτική. Αν προσθέσεις και το μικρόβιο της εξουσίας, που λειτουργεί άκρως αφροδισιακά, το μίγμα είναι εκρηκτικό και για τον περίγυρο γοητευτικό.

Οι χειρουργοί με τη σειρά τους νοιώθουν σαν μικροί θεοί, όταν επεμβαίνουν για να σώσουν ζωές ή όταν ο απλός άνθρωπος απέναντι τους βλέπει σαν θεούς. Αυτό το είδος ερωτικής σχέσης, που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο, που κρατά τη ζωή σου στα χέρια του, σίγουρα διεγείρει.

Οι δικηγόροι, τέλος, είναι καλοί ρήτορες και μαγεύουν με το πολύπλοκο λεξιλόγιό τους. Οι δικηγόροι είναι εξομολογητές και κοινωνιολόγοι ξέρουν τόσα για την ανθρώπινη ψυχή, αφού οι πελάτες τους είναι αμαρτωλοί συνήθως, θεμιτά ή αθέμιτα. Ιδιότητες ακαταμάχητες!