Η νέα Δημοτική Αρχή έχει καθιερώσει να γίνονται πολιτικοί γάμοι στο παλαιό Πύργο του ρολογιού της Αράχωβας που φημίζεται για την γραφικότητα του. Το σημείο είναι ειδυλλιακό αντίστοιχο με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και η θέα του σε μαγνητίζει βλέποντας το κέντρο της γης τους Δελφούς.

Ο πύργος αυτός πρωτοχτίστηκε το 18 αιώνα και είναι το τοπόσημο της πόλης. Καταστράφηκε δύο φορές για να πάρει την σημερινή του μορφή το 1966.
Πολύς κόσμος και ζευγάρια το επισκέπτονται καθημερινά για να δουν την πόλη της Αράχωβας, το Δελφικό τοπίο, τον ελαιώνα άλλα και να καταγράψουν ωραίες φωτογραφικές στιγμές.

Ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς ένωσε με τα δεσμά του γάμου στο ρολόι τον κοσμηματοπώλη κ. Δημήτριο Μανωλάκο με την κ. Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

Το ζευγάρι συνοδευόταν από Αραχωβίτες με τοπικές ενδυμασίες και παραδοσιακά όργανα και το γλέντι στην πλατεία Παπαϊωάννου κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες οι οποίοι επιλέγουν την σημαντικότερη στιγμή της ζωή τους να γίνει στην Αράχωβα και στο ρολόι.