Γίνεται σε κάθε πτήση, είναι πλέον μια συνήθεια για όσους ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο μόλις μπούν στη καμπίνα ξέρουν ότι θα τους περιμένει μια αεροσυνοδός.

Η πρώτη σκέψη όλων μας είναι πώς το κάνουν από ευγένεια και πώς είναι πολιτική του αεροπλάνου να σε υποδέχεται κάποιος στην καμπίνα. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνονται, ο τυπικός αυτός χαιρετισμός της αεροσυνοδού έχει σκοπό να «σκανάρει» και να αναλύσει με μια ματιά τους επιβάτες.

Όταν λέμε «σκανάρει», μιλάμε για έναν έλεγχο που έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν, σχετικά με τη στάση του σώματος, τον τρόπο που περπατάμε, τις κινήσεις μας.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εντοπίσουν:

1. Κάποιον που φαίνεται ύποπτος ή επικίνδυνος

2. Προσέχουν τους επιβάτες που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και ίσως χρειαστεί να βοηθήσουν σε ένα έκτακτο συμβάν.

3. Έναν μεθυσμένο επιβάτη, ο οποίος πολύ πιθανό να χάνει την ισορροπία του, να αποφεύγει την επαφή με τα μάτια κατά την είσοδο στο αεροσκάφος.

4. Κοιτάνε για κάποιον που έχει μαζί του βιβλία ή κάποιο φυλάχτο και φαίνεται να αισθάνεται άβολα στη πτήση, επομένως να φοβάται τα αεροπλάνα. Είναι έτσι σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να καθησυχάσουν τον επιβάτη και να τον κάνουν να νιώσει άνετα κατά τη διάρκεια της πτήσης.


Πηγή: oneman.gr