Ένα άτομο με διαβήτη που εργάζεται σε πρωινό ωράριο με χειρωνακτική εργασία χρειάζεται το ίδιο θεραπευτικό σχήμα με ένα άτομο που εργάζεται βραδινό ωράριο ή έχει καθιστική εργασία; Ένας πρωταθλητής κολύμβησης με διαβήτη θα ακολουθήσει το ίδιο θεραπευτικό σχήμα με μία φοιτήτρια ιατρικής που έχει περιορισμένη άσκηση στην καθημερινότητά της;


Ο διαβήτης αποτελεί ένα κυρίαρχο παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας καθώς περίπου το 50% των ασθενών δεν επιτυγχάνουν επαρκή ρύθμιση του σακχάρου του αίματός τους. Για τη βελτίωση της αντιμετώπισης του διαβήτη, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται κάθε ασθενής ως μοναδικός.

Όπως ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός, αντίστοιχα μοναδική πρέπει να είναι και η θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη του!

Η εξατομίκευση της θεραπείας για τον σακχαρώδη διαβήτη κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ετερογένειας που παρουσιάζουν τα άτομα με διαβήτη και οι θεραπευτικοί τους στόχοι. Οι θεραπευτικές επιλογές διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία του ασθενή , τη συνολική κατάσταση υγείας, τη συνοσηρότητα, το επάγγελμά του και τις προσωπικές συνήθειες. Η εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε μοναδικό ασθενή, τον βοηθάει να ελέγχει καλύτερα τον διαβήτη του στην καθημερινότητα του και να έχει την ποιότητα ζωής που ο ίδιος επιθυμεί.
4545

Η σημασία της καλής γλυκαιμικής ρύθμισης

Η καλή γλυκαιμική ρύθμιση και η ευελιξία στις θεραπευτικές αποφάσεις είναι οι στόχοι της σύγχρονης αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη, με σκοπό την αποφυγή μακροχρόνιων επιπλοκών1. Οι στόχοι αυτοί μπορούν να επιτευχθούν μόνο με συχνό αυτοέλεγχο του σακχάρου αίματος και επαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη σχετικά με τη φαρμακευτική τους αγωγή και τη σωστή προσαρμογή-τιτλοποίηση των δόσεων της θεραπείας τους, στην ενδεδειγμένη διατροφή και στην τακτική άσκηση συμβάλλοντας έτσι ώστε οι τιμές σακχάρου αίματος να διατηρούνται για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται εντός φυσιολογικών ορίων. Συνεπώς, καλή γλυκαιμική ρύθμιση σημαίνει και μακρόχρονη ποιότητα ζωής.



Η Sanofi δραστηριοποιείται στο πεδίο του διαβήτη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και έχει δημιουργήσει σήμερα μια εξατομικευμένη προσέγγιση φροντίδας υγείας για τα άτομα με διαβήτη. Στη Sanofi, πιστεύουμε ότι η φροντίδα της υγείας πρέπει να είναι τόσο μοναδική όσο εσύ. Με εκπαιδευτικά προγράμματα, καινοτόμες και ολοκληρωμένες θεραπευτικές λύσεις, στοχεύουμε στο να στηρίζουμε τα άτομα με διαβήτη προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις φροντίδας για όλους όσους ζουν με διαβήτη.

Στη Sanofi, πιστεύουμε στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΥΠΟ!
Ενημερώσου στο sanofi.gr


  1. Inzucchi, S.E., et al., Management of Hyperglycemia in Type 2 Diabetes, 2015: A Patient-Centered Approach: Update to a Position Statement of the American Diabetes Association and the European Association for the Study of Diabetes. Diabetes Care, 2015. 38(1): p. 140-149.