Μία ωραία μυρωδιά μπορεί να μας ταξιδέψει σε αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, σε διακοπές στο χωριό ή να μας θυμίσει την γιαγιά μας να φτιάχνει το αγαπημένο μας γλυκό. Και, τι καλύτερο από το να κάνουμε το σπίτι μας να μας φέρνει στο μυαλό αυτές τις ευχάριστες αναμνήσεις; Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι λόγω μαγειρέματος ή άλλων λόγων; Πείτε «όχι» στα χημικά αρωματικά χώρων και κάντε τους χώρους να μοσχοβολάνε… φυσικά. Τα υλικά τα έχουμε όλοι μέσα στα ντουλάπια μας και μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο, φυσικό αρωματικό χώρου.

Πώς να μυρίζει ωραία το σπίτι: Διαβάστε προσεκτικά πως μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα

Στην κουζίνα…

Ξύδι και κανέλα

Γεμίστε κατά το ¼ ένα μικρό κατσαρολάκι με λευκό ξίδι και αφήστε το να βράσει. Ρίξτε μέσα ένα ξυλάκι από κανέλα και ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές που σας ενοχλούν.

Λεμόνι και αλάτι

Κόψτε ένα λεμόνι στα τέσσερα, πασπαλίστε το με αλάτι και τοποθέτησέ το σε κάποιο κεντρικό σημείο της κουζίνας.

Ψήστε… εσπεριδοειδή

Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε ένα ταψί με φλούδες από λεμόνια, πορτοκάλια και μανταρίνια. Ψήστε τα για ένα λεπτό και έπειτα αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Ή βάλτε τα  4-5 λεπτά πάνω σε αναμμένο μάτι κουζίνας.