Πασίγνωστα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τα σπιράλ λαστιχάκια που δεν λείπουν από καμία κοπέλα με μακριά μαλλιά. Η επιτυχία τους ωστόσο δεν οφείλεται σε αποτέλεσμα μελέτης ώστε να είναι πρακτικά, να μην προκαλούν πονοκέφαλο και να μην μπερδεύουν τα μαλλιά.

Ήταν ιδέα της Ελβετίδας Σόφι Τρελέ Τβέντε, η οποία το 2011, πρωτοετής φοιτήτρια τότε επιστρέφοντας από πάρτι το επόμενο πρωί, αντί για χανγκόβερ, είχε μια απίστευτη ιδέα.

Το πάρτι που βρισκόταν το προηγούμενο βράδυ ήταν θεματικό και οι καλεσμένοι έπρεπε να εμφανιστούν φορώντας κοστούμια φτιαγμένα από τυχαία αντικείμενα. Όπως έφευγε από το σπίτι είδε το παλιό τηλέφωνο στον τοίχο. Αποσύνδεσε το σπιράλ καλώδιο και το έδεσε στα μαλλιά της.

Το επόμενο πρωί που ξύπνησε, παρατήρησε ότι δεν είχε πονοκέφαλο, ενώ το κοκαλάκι δεν είχε πάνω του τρίχες από τα μαλλιά της.
Ύστερα από αυτό, αποφάσισε μαζί με τον σύντροφο της να δουλέψουν την ιδέα της και χρηματοδοτώντας το οι ίδιοι ζήτησαν από έναν ειδικό που παρήγαγε σπιράλ για τηλέφωνα, να βγάλει από μέσα το σύρμα και να το συγκολλήσει σε στρογγυλό σχήμα.

Έπειτα από πολλές αλλαγές και βελτιώσεις το προϊόν βγήκε στην αγορά και πουλούσε μέσα στον πρώτο χρόνο ήδη σε 12 χώρες.
Πλέον η 27χρονη επιχειρηματίας έχει στήσει την δική της επιχείρηση που της απέφερε κέρδη ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2019.

Ένα ξενύχτι έδωσε στη Σόφι την ιδέα να φτιάξει ένα πρωτότυπο προϊόν που από ότι φάνηκε όχι μόνο της εξασφάλισε μια επικερδή επιχείρηση αλλά έδωσε και έμπνευση σε νέους ανθρώπους.