Όπως λένε, ο γραφικός χαρακτήρας αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Τι θα μπορούσε όμως να πει για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Κέιτ Μίντλετον και την Μέγκαν Μαρκλ; Πόσο μοιάζουν αυτές οι τρεις γυναίκες;


Οι γυναίκες που παντρεύτηκαν μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, έχουν πολλά κοινά. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Κέιτ Μίντλετον και η Μέγκαν Μαρκλ είναι αριστοκρατικές, κομψές και γενναιόδωρες. Και τις τρεις, ο Τύπος της έχει υμνήσει για τη χάρη και την ομορφιά τους, αλλά και τα ντυσίματά τους και πολλές φορές έχει κάνει συγκρίσεις. Ένα άλλοι κοινό στοιχείο τους είναι, πως όλες τους λάτρευαν τα χειρόγραφα σημειώματα δείχνοντας πόσο νοιάζονταν. Μέσα από αυτά όπως, υπάρχουν πολλές ενδείξεις για το τι έχουν κοινό αλλά και το πόσο διαφορετικές είναι σαν άνθρωποι.

Η Σίλα Λόου, γραφολόγος και συγγραφέας, μελέτησε τον γραφικό χαρακτήρα των τριών αυτών γυναικών, και εξήγησε πόσο διαφορετικές είναι η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Κέιτ Μίντλετον και η Μέγκαν Μαρκλ. «Έχουμε, για παράδειγμα, στη μία πλευρά τη Μέγκαν Μαρκλ, με τις έντονες επιφυλάξεις της, που θέλει να ελέγχει την εικόνα της (όχι απαραιτήτως με αρνητικό τρόπο» ανέφερε η Λόου για την αρχική της αντίδραση στα χειρόγραφα σημειώματά τους. «Η Κέιτ είναι πιο πρόθυμη να δείξει αυθορμητισμό. Ενώ η Νταϊάνα, βρίσκεται στο άλλο άκρο, με την χαλαρή, καμπύλη γραφή της, που θέλει να κάνει ό,τι της λέει η καρδιά της».


Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας της Μέγκαν Μαρκλ
«Η όμορφη γραφή της Μέγκαν Μαρκλ με τα πολλά καλλιγραφικά στοιχεία, από τη μία εφιστούν την προσοχή, αλλά από την άλλη, υπάρχει μια τυπικότητα που δείχνει πως θέλει να κρατήσει αποστάσεις» δήλωσε η Λόου. «Αυτό που μας λέει η γραφή της, είναι πως η Μέγκαν Μαρκλ θέλει να προβάλει μια εικόνα ομορφιάς, τελειότητας και μοναδικότητας, η οποία χρησιμεύει για να κρύψει κάποια ανασφάλεια. Ο βαθμός ελέγχου που φαίνεται σε αυτό το χειρόγραφο αποκαλύπτει μια γυναίκα με έντονα συναισθήματα που εργάζεται σκληρά για να δείξει στον κόσμο μόνο ό,τι θέλει η ίδια να δει. Είναι άνετη στο προσκήνιο γιατί έχει τον έλεγχο της εικόνας της».


Ο γραφικός χαρακτήρας της Κέιτ Μίντλετον
«Το χειρόγραφο της Κέιτ δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από αυτό της Μέγκαν. Όχι ότι είναι ‘καλύτερο’ ή ‘χειρότερο’, απλώς αντικατοπτρίζει μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα από την συννυφάδα της. Η γραφή της Κέιτ Μίντλετον είναι ευέλικτη, απλοποιημένη, πρωτότυπη, γεγονός που υποδηλώνει την ισχυρή της ανάγκη για ένα περιβάλλον χωρίς συγκρούσεις και την επιθυμία της να δημιουργεί αρμονία όπου κι αν βρίσκεται» εξηγεί η γραφολόγος.



Και συνεχίζει: «Αυτή η ικανότητα προσαρμογής, που φαίνεται στον χαλαρό ρυθμό της γραφής της και στο γεγονός ότι τα γράμματά της γέρνουν προς τα δεξιά, της επιτρέπουν να προσπερνάει τις δυσκολίες και να συνεχίζει να επιτυγχάνει τους στόχους της με μια ρεαλιστική κοινή λογική, κάτι που βλέπουμε στον τρόπο που τα γράμματα συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και τις συνδέσεις στην άνω περιοχή των γραμμάτων – έναν διαισθητικό τρόπο προσέγγισης νέων ιδεών».

Τέλος, τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας της πριγκίπισσας Νταϊάνα
«Ο γραφικός χαρακτήρας της Νταϊάνα είναι τόσο αναγνωρίσιμος» λέει η Λόου. «Τα μεγάλα, στρογγυλά γράμματα της αποκαλύπτουν μια γυναίκα που χρειαζόταν αγάπη, στοργή, προσοχή και έγκριση. Η στρογγυλή, απαλή γραφή της έχει λίγες γωνίες και δείχνει ότι, όπως και η Κέιτ Μίντλετον, μια διαρκής ανάγκη για αρμονία την ώθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσει ένα γαλήνιο σκηνικό στη ζωή της. Η οριζόντια διευρυμένη γραφή δείχνει πως η ελευθερία ήταν μια ισχυρή επιτακτική ανάγκη για εκείνη».