Το Φθινόπωρο δεν είναι απαραίτητα μελαγχολικό. Υπάρχουν πολλά και όμορφα λουλούδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για να ομορφύνεις τον κήπο και το μπαλκόνι σου και να διώξεις το μουντό του Φθινοπώρου.

Βουκαμβίλια

Αναρριχητικό φυτό το οποίο τουλάχιστον στην Ελλάδα, ανθίζει 6-7 μήνες τον χρόνο. Επιβιώνει από το επίπεδο της θάλασσας (πλήρως εναρμονισμένο με την αλμύρα των παραθαλάσσιων περιοχών), μέχρι και σε υψόμετρο 400-500 μέτρων με ήπιο καιρό. Πρώτα εμφανίζονται τα φύλλα και ύστερα τα μπουμπούκια.
Εξαιρετικά ανθεκτικό και αποτελεί μια καλή επένδυση για την επόμενη Άνοιξη. Θα διατηρηθεί ανθισμένη τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Θα την συναντήσεις σε μωβ, κόκκινο, άσπρο, πορτοκαλί και φούξια προς ροζ αποχρώσεις. Έχει αγκάθια και γραπώνει, οπότε πρέπει να την βοηθάς να αναρριχάται μακριά από σένα, με καρφάκια και σπάγκο ή πέργκολες. Φτάνει μέχρι και τα 10-12 μέτρα ενώ αν φυτευτεί στο χώμα θα την λατρέψεις.

Έρικα ή Καλούνα
Πολυετές φυτό, με φουντωτό κορμό που ανθίζει το φθινόπωρο και ειδικά τον χειμώνα. Στο μάτι φαίνεται χνουδωτή και σίγουρα την έχεις δει σε κόκκινο ή μωβ, ενώ υπάρχει και σε σομόν, λευκό και ροζ. Χρειάζεται λίγη φροντίδα και πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε καν μεταφύτευση (εκτός αν παραείναι στενό το γλαστράκι). Μπορείς να την έχεις για 5 με 7 χρόνια σε καλή κατάσταση. Η καλούνα αντέχει στο κρύο και δεν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φροντίδα (πέρα απο τον ήλιο, το νερό και λίγη αγάπη!)

Κυκλάμινο

Η επιλογή που θα κάνει την γιαγιά να σου γράψει το σπίτι. Το ηλικιακό γκρουπ του fan club της συνήθως ανήκει από τα 50 και πάνω. Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό, με πολύ όμορφα χρώματα, χρειάζεται λίγο νερό και θέλει ένα μικρό τίναγμα στα ξερά του φύλλα. Καλό είναι όσο φτιάχνει ο καιρός και ειδικά στους 30+ βαθμούς θα πρέπει να μπαίνει μέσα στο σπίτι για προστασία. Όπως θα διαπίστωσες τα φθινοπωρινά λουλούδια για το μπαλκόνι, τον κήπο αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού σου είναι υπέροχα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα λουλούδια της άνοιξης.