Είναι γνωστό σε όλους ότι το πως θα ξυπνήσεις το πρωί εξαρτάται και από το πως θα κοιμηθείς το βράδυ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Αν θέλεις ένα ευχάριστο και εύκολο πρωινό ξύπνημα τότε κλείσε το laptop, το tablet και μείνε μακριά από το κινητό σου τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Ειδικά ο υπολογιστής και το tablet δημιουργούν ένταση και νευρικότητα, μειώνουν την απόλαυση του ύπνου και κάνουν το πρωινό ξύπνημα δυσκολότερο.

ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ: Προσοχή στο ξυπνητήρι. Ποτέ μη αφήνεις το ξυπνητήρι δίπλα σου όσο κοιμάσαι, είτε στο κομοδίνο είτε πάνω στο κρεβάτι δίπλα από το μαξιλάρι σου. Άφησε το λίγο πιο μακριά από το κρεβάτι ώστε να χρειάζεται να σηκωθείς για να το κλείσεις και να ξυπνήσεις γρηγορότερα. Ο ήχος του ξυπνητηριού, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο για ένα εύκολο πρωινό ξύπνημα. Οι δυνατοί ήχοι προκαλούν εκνευρισμό και σίγουρα κακή διάθεση. Ο ήχος του ξυπνητηριού σου πρέπει να είναι γλυκός, χαρούμενος και με κλιμακούμενη ένταση ώστε να δημιουργεί θετικά συναισθήματα. 

ΦΑΓΗΤΟ: Ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν έχεις ένα εύκολο πρωινό ξύπνημα είναι πως δεν τρως όπως θα έπρεπε πριν κοιμηθείς. Είτε κοιμηθείς με φουσκωμένο στομάχι είτε νηστική, το πρωί θα ξυπνήσεις δύσκολα και θα έχεις νεύρα λόγω δυσπεψίας ή πείνας αντίστοιχα. Καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είναι σωστή καθώς το ιδανικό για έναν ποιοτικό και απολαυστικό ύπνο είναι να έχεις φάει ελαφριά πριν ξαπλώσεις.

ΩΡΑ ΥΠΝΟΥ: Διαμόρφωσε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου και τήρησε το! Το να ξαπλώνεις διαφορετικές ώρες κάθε βράδυ δεν βοηθά τον οργανισμό σου να προσαρμοστεί στα ωράρια που θέλεις να ακολουθήσεις και κάνει το ξύπνημα μια όχι και τόσο ευχάριστη διαδικασία. Φρόντισε ξαπλώνεις στο κρεβάτι καθημερινά μια ορισμένη ώρα, η οποία θα σου δίνει ένα καλό 8ωρο ύπνου.

ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ: Έχει αποδειχθεί πως ένα ζεστό ντους ή μπάνιο το βράδυ πριν τον ύπνο αυξάνει την ποιότητα του ύπνου, καθώς το σώμα σου είναι πιο χαλαρό και εσύ πιο ήρεμη, αλλά και την ταχύτητα ανάκτησης της ενέργειας το πρωί. Συνεπώς μην αφήνεις το ντους για το πρωί, καθώς όπως φαίνεται το βράδυ σε ωφελεί περισσότερο.