Η άμεση ξεκούραση των ποδιών δεν σημαίνει ότι βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, αλλά το ότι τους παρέχετε ειδική φροντίδα, ώστε να νιώσετε ανακουφισμένοι από την κούραση. Εάν έχετε κουρασμένα πόδια δείτε τι μπορεί να τα ξεκουράσει αμέσως.

Κάντε μασάζ

Αγοράστε ένα ρολό αφρού ή τυλίξτε ρολό μία πετσέτα και κυλήστε τα πέλματα και τις γάμπες πάνω τους για να τα ανακουφίσετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ με μία κρέμα, με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις για να τα ξεκούρασετε αμέσως.

Γυμνάστε τα πόδια σας

Με την άσκηση τονώνονται οι μύες και ενισχύεται το κυκλοφορικό. Μετά από τις ασκήσεις φροντίστε να απλώνετε μια κρέμα ποδιών, που είναι ιδανική για τα κουρασμένα πόδια. Συμβάλλει στην ενδυνάμωσή τους, αποτρέπει τους κάλους και τις φουσκάλες και χαρίζει απαλότητα και ελαστικότητα στην ξηρή και σκασμένη επιδερμίδα.

Κάντε ένα ποδόλουτρο σε ζεστό νερό

Για να τα αναζωογονήσετε ρίξτε λίγο αιθέριο έλαιο Tea tree ή κυπαρίσι. Εξουδετερώνει την κακοσμία, καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και εξασφαλίζει φρεσκάδα διάρκειας χάρη στη δροσιστική μενθόλη.

Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά

Ξαπλώστε στο πάτωμα και βάλτε τα πόδια σας επάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι για περίπου 15-20 λεπτά και χαλαρώστε. Θα αποσυμφορήσετε τα πόδια σας από την κατακράτηση και θα ενισχύσετε τη φλεβική μικροκυκλοφορία.

Βάλτε ορθοπεδικούς πάτους στα παπούτσια σας

Εάν είστε γυναίκα και φοράτε συχνά ψηλοτάκουνα δοκιμάστε να βάλετε ορθοπεδικούς πάτους στα παπούτσια σας. Σας προσφέρει διπλάσια υποστήριξη ενώ τα εξαιρετικής απαλότητας τζελ στην περιοχή της καμάρας, ανακουφίζει την πίεση απο το μπροστινό μέρος των ποδιών και παρέχει έξτρα άνεση. 

 Περπατάτε ξυπόλητοι για μισή ώρα για να τα ξεκουράζετε. Εάν κάνετε καθιστική εργασία φροντίστε να σηκώνεστε και να περπατάτε, όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Επισκεφθείτε το γιατρό σας αν αισθάνεστε τα πόδια σας βαριά συνεχώς ή αν παρατηρήσετε πρήξιμο στους αστραγάλους. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι συμπτώματα πιθανής καρδιακής ανεπάρκειας και πρέπει να αξιολογούνται από γιατρό.