Σύμφωνα με μια γαλλική μελέτη όταν μια γυναίκα φοράει ψηλά τακούνια πυροδοτεί το συναίσθημα της ασφάλειας και της προστασίας σε έναν άντρα.

Δηλαδή, οι άντρες που βλέπουν μια γυναίκα να περπατάει δίπλα τους σε ψηλοτάκουνα θέλουν αμέσως να τη βοηθήσουν και να τη στηρίξουν, αναδύοντας έτσι από την ανδρική τους φύση τα πιο προστατευτικά τους αισθήματα.

Νιώθουν πως είναι πιο ευάλωτη στο περπάτημα και στη στήριξη και ότι χρειάζεται τη βοήθειά τους. Την ίδια στιγμή, όμως, αισθάνονται και έντονη σεξουαλική διάθεση απέναντί τους, συνδυάζοντας έτσι μια αντίληψη για εκείνες που συμπεριλαμβάνει την ίδια στιγμή την αδυναμία τους αλλά και τη δύναμη που έχουν ασκώντας τους μεγάλη έλξη.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς αν πρέπει να φορέσεις τα φλατ, άνετα παπούτσια σου ή τις γόβες σου, θυμήσου πως για τους άντρες ένα ζευγάρι όμορφα ψηλοτάκουνα είναι πολύ πιο δελεαστικά από ο,τιδήποτε άλλο. Και όπως αποδεικνύεται, τους κάνει να θέλουν να μας προσέχουν παραπάνω, οπότε έχουμε διπλό όφελος από μια μόνο εμφάνιση.