Θέλετε να βελτιώσετε την ψυχολογία σας και δεν ξέρετε με ποιο τρόπο να το κάνετες;

Δείτε 5 συνήθειες που πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας σήμερα κιόλας.

1. Περπατάτε σκυφτοί

Η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που περπατάμε: όταν είμαστε στεναχωρημένοι, έχουμε την τάση να ρίχνουμε τους ώμους μπροστά και να καμπουριάζουμε. Ισχύει όμως και το αντίθετο. Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry υπέδειξε πως η κακή στάση σώματος στο περπάτημα έχει αρνητική επίδραση στη διάθεσή μας.

2. Απαθανατίζετε τα πάντα

Λάτρεις του Instagram, δώστε προσοχή... Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, η εμμονή με τις φωτογραφίες μας στερεί την απόλαυση της εικόνας που έχουμε μπροστά στα μάτια μας και δε μας επιτρέπει να την κρατήσουμε στη μνήμη μας.

3. Δε γυμνάζεστε

Η γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 19%, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry. Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου διαπίστωσαν μάλιστα ότι η σχέση γυμναστικής και κατάθλιψης είναι αμφίδρομη: τα άτομα που εκδηλώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα γυμνάζονται λιγότερο και ταυτόχρονα τα άτομα που γυμνάζονται λίγο είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

4. Υπάρχουν γύρω σας τοξικοί άνθρωποι

Μπορεί να είναι ένας σύντροφος, ένα άτομο από το εργασιακό ή το οικογενειακό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για άτομα που καταστρέφουν καθημερινά την αυτοεκτίμησή μας, μας δημιουργούν άγχος και μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς. Δεν είναι εύκολο να το δούμε, όμως μπορούμε να νιώσουμε την αρνητική επίδραση των τοξικών ανθρώπων στην καθημερινότητά μας.

5. Δεν κοιμάστε πολύ ή δεν κοιμάστε καλά

Ο ύπνος έχει γίνει για αρκετούς «πολυτέλεια» σήμερα, λόγω των ταχύτατων ρυθμών και των αυξημένων υποχρεώσεων της σύγχρονης ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής και της υγείας μας. Εάν δεν απολαμβάνουμε αρκετό και ποιοτικό ύπνο καθημερινά, πάσχει κάθε επιμέρους σύστημα του οργανισμού μας και κατ' επέκταση πλήττεται και η διάθεσή μας. Βρείτε γιατί δεν κοιμάστε όσο και όπως θα έπρεπε (π.χ. πρόβλημα υγείας, στρες) και ξεκινήστε από εκεί.