Είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη δουλειά του. Η Πολίνα Σαπουνά Έλλις κυκλοφορεί πάντοτε με ένα μπλοκάκι και ένα μολύβι, έτσι ώστε να μπορεί να αποτυπώνει στο χαρτί νέες ιδέες. Προέρχεται από μια οικογένεια με παράδοση στο αρχαιολογικό λειτούργημα, καθώς είναι ανιψιά του αείμνηστου Γιάννη Σακελλαράκη και της συζύγου του Εφης. Οι γονείς της είχαν μεγάλη αγάπη στη ζωγραφική και στις καλές τέχνες. Τελικά η ίδια κατάφερε να τα συνδυάσει και τα τρία: έκανε μεν σπουδές Αρχαιολογίας φθάνοντας ώς το διδακτορικό, εργάστηκε σε σπουδαίες αρχαιολογικές ανασκαφές, πραγματοποίησε εκθέσεις ζωγραφικής, όμως μετουσίωσε τη γνώση της για το παρελθόν στον σχεδιασμό κοσμημάτων.



Η Πολίνα Σαπουνά – Έλλις γνωστή στο ευρή κοινό ως Polina Ellis είναι η ελληνίδα η οποία έχει καταφέρει να γίνει διεθνούς φήμης λόγω των κοσμημάτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοσμήματά της έχουν φορέσει η Αντριάνα Λίμα, η Ζοζεφίν Σκράιφερ και πολλές ακόμα. Η σχεδιάστρια μίλησε αποκλειστικά στα parapolitika.gr και στη Σάσα Σταμάτη γιατί τα κοσμήματά της έχουν τόση μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό «τα κοσμήματα έχουν μεγάλη απήχηση γιατί φέρουν μ έναν έντονο μινιμαλισμό αρχαίες ελληνικές γραμμές και αρχαιτυπικούς συμβολισμούς που αποτυπώνονται με ένα τολμηρό τρόπο και αυτό αρέσει».

Η Πολίνα Σαπουνά – Έλλις μας μιλάει για το επόμενό της βήμα και τι σχεδιάζει αυτή την περίοδο « αυτή την στιγμή σχεδιάζω το νέο μου γούρι που θα σχετίζεται με το 2021 τα οποίο θα διατηρεί με το αυστηρό μινιμαλιστικό τρόπο μου όλο τον συμβολισμό που θεωρώ ότι πρέπει να αποτυπωθεί που σχετίζεται με αυτή την τόσο σημαντική επέτειο».