Το Φθινόπωρο έχει έρθει και τα κρύα αρχίζουν να "ξυπνούν" τους ιούς του Χειμώνα. Αν δεν θέλεις να ανοίξεις ακόμα την αντιβίωση, ψάξε στα φαρέτρα της φύσης να βρεις συμμάχους για να τους αντιμετωπίσεις.

Τζίντζερ

Μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα πιπερόριζας μπορεί να είναι ανώτερο και από οποιοδήποτε αντιβιοτικό. Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακή δράση στις αναπνευστικές και περιοδοντικές λοιμώξεις. Επιπλέον, το τζίντζερ έχει πλεονεκτήματα κατά των ιών, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ικανό να θεραπεύει ιικές λοιμώξεις όπως κρυολογήματα, γρίπη, έρπητα και εντεροϊό.

Μέλι

Σύμφωνα με μελέτες τα βακτηρίδια μπορούν να προστατεύσουν το ένα το άλλο και να αντισταθούν στα αντιβιοτικά, αλλά το μέλι τα διασπά καθώς τα σκοτώνει, καθιστώντας αδύνατο τα βακτηρίδια να εξελιχθούν σε ανθεκτικά στελέχη. Το μέλι αποτελεί βασικό συστατικό στη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, του άσθματος, του πονόλαιμου, της λαρυγγίτιδας, της αμυγδαλίτιδας, του βήχα, του ποδιού των αθλητών, των κραμπών στα πόδια, των πονοκεφάλων, της δυσπεψίας στις διαταραχές ύπνου, στρες και προβλήματα στο στόμα και έλκη.

Σκόρδο

Έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων και ασθενειών, όπως:

Κοινά κρυολογήματα
Μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος
ΣΜΝ (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων)
Πνευμονία
Candidiasis
Υψηλή πίεση του αίματος
Υψηλή χοληστερόλη
Έρπη

Το σκόρδο είναι ένα ευρέως φάσματος αντιβιοτικό, που σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό εναντίον σε αρκετά βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης με τη θανάτωση του βακτηρίου E. coli και της σαλμονέλας. Και έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει την ανοσία, βοηθώντας στην καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας, της υπέρτασης, του αγγειοοιδήματος, του άσθματος και της ελκώδους κολίτιδας, του πεπτικού έλκους και δερματικών προβλημάτων όπως η ψωρίαση, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, οι φολίδες από τον ιό του έρπητα ζωστήρα καθώς και τα κοψίματα στο δέρμα.

Έλαιο καρύδας

Θεραπεύει το ξηρό και σκασμένο δέρμα και απαλλάσσει από τα επιβλαβή βακτήρια. Το έλαιο καρύδας (και το γάλα καρύδας) είναι ένα συνηθισμένο συστατικό που βρίσκεται στην οδοντόκρεμα, τη λοσιόν, το σαμπουάν και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την ομορφιά. Οι αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες των λιπαρών οξέων / τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας (MTCs) που βρέθηκαν στο έλαιο καρύδας είναι γνωστές στους ερευνητές από τη δεκαετία του 1960. Το έλαιο καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ, το οποίο μπορεί να σχηματιστεί σε μονολαουρίνη στο σώμα σας. Η μονολαουρίνη επιτίθεται σε ορισμένα επικίνδυνα για τον οργανισμό βακτήρια.

Κουρκουμάς

Αυτό το λαμπερό πορτοκαλί μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται συνήθως στην ινδική κουζίνα, μειώνει την ηπατική τοξικότητα, ενισχύει την απόδοση της χοληδόχου κύστης, βοηθά στη μεταβολισμό του λίπους και μειώνει την κακή χοληστερόλη και μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ. Το δραστικό συστατικό του η κουρκουμίνη, είναι αντιφλεγμονώδες, το οποίο το καθιστά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ψωρίασης, της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και των αθλητικών τραυματισμών.