Η αποστείρωση και η απολύμανση του τελευταίους μήνες, εν μέσω πανδημίας κι έξαρσης του κορονοϊού, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή φροντίζουμε για την καλύτερη προστασία του εαυτού μας και της οικογένειάς μας. Έτσι η γυναικεία τσάντα έχει γίνει ακόμη πιο μεγάλη, για να μεταφέρει μάσκες και αντισηπτικά σε όλα τα μεγέθη και είδη (μαντηλάκια, υγρό διάλυμα), οι άνδρες θυμίζουν λίγο τις γυναίκες στην υπερβολή με την καθαριότητα και την απολύμανση, τα παιδάκια πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα, πολλά μαθήματα ή δραστηριότητες παιδικών σταθμών γίνονται σ’ εξωτερικό χώρο και οι εταιρείες ανοίγουν τις πύλες τους για τους εργαζόμενους υπό προϋποθέσεις.

Πολλές είναι οι εταιρείες που φροντίζουν για τη θερμομέτρηση των εργαζομένων πριν την είσοδό τους σε αυτή, ενώ παρατηρήσαμε αρκετές επιχειρήσεις να ζητούν τεστ κορονοϊού (υποχρεωτικά) από τους υπαλλήλους τους που γύρισαν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ακόμη και μετά από ένα Σαββατοκύριακο, η οδηγία είναι συγκεκριμένη: “Περνάτε από τεστ κορονοϊού και μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, εισέρχεστε στο κτήριο για δουλειά.”

Ποια είναι όμως τα απαραίτητα εργαλεία για τη νέα “αποστειρωμένη” καθημερινότητα;

-Αντισηπτικά για τα χέρια, το γραφείο, το σπίτι
-Μάσκες για ενήλικες και παιδιά
-Συσκευή αποστείρωσης με λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας
-Γάντια
-Θερμόμετρα μετώπου
-Τεστ κορονοϊού
-Οξύμετρα

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται φυσικά να προστεθούν και οι βιταμίνες ώστε η “αποστείρωση” που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει “θωράκιση”, να περάσει και στο ανοσοποιητικό σύστημα.


Συσκευή αποστείρωσης με λάμπες

Η συγκεκριμένη συσκευή αποστειρώνει χάρη στην UV λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, που διαθέτει. Είναι κατάλληλη για όλες τις επιφάνειες, απλή, μικρής συντήρησης και η πιο αξιόπιστη από άλλες εναλλακτικές μεθόδους.

Η απολύμανση με λάμπες UV είναι μια μοναδική και γρήγορη τεχνική για την απαλλαγή από βακτηρίδια, μικρόβια και ιούς χωρίς τη χρήση θερμότητας ή άλλων χημικών.

Τι είναι το UV-C ή το μικροβιοκτόνο UV φως;

Το μικροβιοκτόνο UV ή το UV- C είναι μέρος του φάσματος της υπεριώδους ακτινοβολίας, γνωστό για την ικανότητά του να απενεργοποιεί παθογόνα όπως είναι τα βακτήρια και οι ιοί. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μήκη κύματος του υπεριώδους φάσματος, συνήθως μεταξύ 200 και 280 νανομέτρων.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:

Είναι φορητή, για να την παίρνετε εύκολα και παντού μαζί
Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία
Διαθέτει αντιολισθητική λαβή