Λίγες σταγόνες γάλα στο τσάι προλαμβάνουν το κιτρίνισμα των δοντιών
9fb77ce0dc3f96dd498ee02d87de2b5a_XL
Ζωή

Λίγες σταγόνες γάλα στο τσάι προλαμβάνουν το κιτρίνισμα των δοντιών

Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι λίγο γάλα στο τσάι διατηρεί τα δόντια άσπρα με τη μέθοδο αυτή να είναι πιο αποτελεσματική από τις οδοντόκρεμες και εξίσου καλή με ορισμένα προϊόντα λεύκανσης προκειμένου να προληφθεί ο χρωματισμός των δοντιών από το τσάι.

«Το τσάι είναι το δεύτερο σε κατανάλωση ποτό στον κόσμο και ο τρόπος που υποβάλλεται σε επεξεργασία επηρεάζει τον τρόπο τον χρωματισμό των δοντιών», ανέφερε η δρ Ava Chow, της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα. «Όσο περισσότερο το τσάι υποβάλλεται σε επεξεργασία ή οξειδώνεται, τόσο πιο πολύ κιτρινίζει τα δόντια. Αλλά έχουμε διαπιστώσει ότι η προσθήκη γάλακτος στο τσάι μειώνει αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα».

Το τσάι περιέχει τανίνες – υδατοδιαλυτές ενώσεις που προκαλούν πικρή γεύση. Έχουν σκούρο χρώμα και μπορεί να κάνουν λεκέδες στα δόντια. Η Chow διαπίστωσε ότι η καζεΐνη, η κύρια πρωτεΐνη στο γάλα, ενώνεται με τις τανίνες του τσαγιού και προλαμβάνει τον χρωματισμό των δοντιών.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα