Ζητήσαμε από τη Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη, Σύμβουλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) να μας δώσει τους τρόπους ώστε να διαχειριστούμε εύκολα και άμεσα το lockdown

 

  1. Αφουγκράζομαι τον εαυτό μου με ειλικρίνεια και αγάπη και αντιλαμβάνομαι τί νοιώθω, τί πραγματικά θέλω αυτή την χρονική περίοδο και αρχίζω να ανταποκρίνομαι στα θέλω μου. Προσοχή, στα δικά μου θέλω όχι στα θέλω των άλλων για να με αγαπάνε και να με αποδέχονται.

 

  1. Υιοθετώ ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με άσκηση καθημερινή και σωστότερη διατροφή, σύμφωνα πάντα με τις δικές μου επιλογές και όχι υπερβολές λόγω ενοχών ή υπερβολικών προσδοκιών.

 

  1. Αναγνωρίζω και ελέγχω τα συναισθήματά μου όχι καταπιέζοντας την έκφρασή τους αλλά αντιλαμβανόμενος/η ότι και οι άλλοι περνούν δύσκολα. Καλλιεργώ την ενσυναίσθηση και βρίσκω δημιουργικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής θετικότητας είτε με τη δράση είτε με τον λόγο είτε με προσφορά θετικών συναισθημάτων.

 

  1. Φροντίζω ανά τακτά διαστήματα να αλλάζω χώρο έστω και για λίγο και ανανεώνω ταχτικά τον αέρα του δωματίου μου.

 

  1. Κάνω μικρές αλλαγές σε πεποιθήσεις που οδηγούν σε επιβλαβείς συνήθειες. Δηλαδή, μικρές εσωτερικές μετατοπίσεις σχετικά με το τί μπορώ να πετύχω και να δοκιμάζω αυτό που φοβάμαι, να αλλάζω αρνητικούς τρόπους ερμηνείας της καθημερινότητας, να παρατηρώ και να πανηγυρίζω κάθε αποτέλεσμα θετικό που φέρνω όσο μικρό και αν το θεωρώ.

 

  1. Εισάγω την ευγνωμοσύνη στην ζωή μου και την εκφράζω γεναιόδωρα για όλα τα όμορφα που έχω στη ζωή μου. Αλλά την εκφράζω και στους ανθρώπους που έχω γύρω μου για ό,τι όμορφο μου προσφέρουν.

 

  1. Εστιάζομαι στο παρόν και παύω να ταίζω με φόβο το αύριο. Ότι δημιουργώ σήμερα σε όλα τα πεδία, υλικό συναισθηματικό, νοητικό θα καθορίσει την ποιότητα του μέλλοντός μου.

 

  1. Κινητοποιώ την φαντασία μου και δημιουργώ θετικές εικόνες για την ζωή μου και όλα όσα θέλω να ζω. Χωρίς αλλά!

 

  1. Τέλος, επιτρέπω και παροτρύνω τον εαυτό μου να ονειρεύεται. Το όνειρο αποτελεί το πιο αληθινό κομάτι του εαυτού μου. Είναι το μυστικό της υλοποίησης.

 

 

H Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Δημόσιες Σχέσεις στο Κολέγιο Αθηνών και παρακολούθησε αντιπροσώπευση στην Ελλάδα για το σύστημα αυτοεξέλιξης BEST YEAR YET. Με το Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) ασχολείται από το 2005.