Δύο χρόνια μετά το Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζόκερ» και δύο δεκαετίες μετά τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ο Μονομάχος» του Ρίντλεί Σκοτ, ο εκπληκτικός Χοακίν Φίνιξ επιστρέφει στην κινηματογραφική δράση, αυτή τη φορά ως «Ναπολέων».

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν το χολιγουντιανό ηθοποιό να ενσαρκώνει τον Γάλλο αυτοκράτορα στη βιογραφική ταινία με τίτλο «Kitbag», που θα επικεντρώνεται στην ιστορία του Ναπολέοντα πριν τις μάχες που του χάρισαν το χαρακτηρισμό «Μέγας», αλλά και στη γεμάτη εντάσεις σχέση του με τη γυναίκα του Ζοζεφίνα.

Μια πρώτη γεύση από όσα θα δούμε στην ταινία «Kitbag» δίνει ο διάσημος 84χρονος σκηνοθέτης, λέγοντας ότι «το έργο είναι ένα πρωτότυπο και προσωπικό βλέμμα στις ρίζες και στην καταγωγή του αυτοκράτορα Ναπολέοντα, τη γοργή, αδίστακτη αναρρίχησή του στο θρόνο, υπό το πρίσμα της παθιασμένης σχέσης του με τη σύζυγο και μοναδική του αγάπη, την Τζοζεφίνα».

Γιατί, όπως υπογραμμίζει ο Σκοτ, ο «Ναπολέων ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο για να κατακτήσει την Τζοζεφίνα. Θα δείξουμε όμως και τις περίφημες μάχες του, καθώς και την αδυσώπητη φιλοδοξία και το εκπληκτικό στρατηγικό μυαλό του». Και βέβαια, όπως διατείνεται ο Σκοτ, «κανείς δεν μπορεί να παίξει τον Ναπολέοντα σαν τον Χοακίν».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»