Μια τηλεόραση πάντοτε επωφελείται από ένα καλό ηχοσύστημα, όσο καλά ηχεία κι αν διαθέτει. Ένα home cinema μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ακούς τις ταινίες, τη μουσική και τα games σου, με τρόπο που δεν μπορεί να προσφέρει μια τηλεόραση. Πολλά ηχεία, μοιρασμένα στο δωμάτιο, στέλνουν τον ήχο προς τα αυτιά σου από πολλές κατευθύνσεις για μια εμπειρία δίχως προηγούμενο. Μια καλή, μεγάλη τηλεόραση συνδυασμένη με ένα home cinema, μπορεί να προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία σε κλίμακα… σπιτιού.

Τα home cinema κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές για να ταιριάξουν σε κάθε χώρο και ύφος. Θα βρεις συστήματα με ηχόμπαρα που συνοδεύεται από subwoofer και ηχεία-δορυφόρους, θα βρεις συστήματα με μια πεντάδα μικρών ηχείων χωρίς subwoofer αλλά με ενισχυμένο μπάσο ανά ηχείο, όπως και συστήματα με ηχεία-κολώνες, δορυφόρους και subwoofer. Αφότου καταλήξεις στο πώς θέλεις να τοποθετηθεί στον χώρο σου, άρα έχεις μια μορφή στο μυαλό σου, θα πρέπει να κοιτάξεις τις τεχνολογίες που προσφέρονται. Για ευκολία, παρακάτω θα βρεις μερικά μοντέλα που αξίζουν την προσοχή σου.

Sony BDVE2100 Home Theater

sony
sony

 

Μια από τις πλέον συμφέρουσες προτάσεις για κάθε χώρο, το Sony BDVE2100 Home Theater συνδυάζει πλήθος τεχνολογιών σε ένα πλήρες πακέτο για να καλύψει με άνεση πλήθος αναγκών. Ο «κορμός» του συστήματος είναι η κεντρική μονάδα Blu-ray που υποστηρίζει αναπαραγωγή 3D περιεχομένου σε ανάλυση Full HD, για τέλεια συνεργασία με 3D τηλεοράσεις. Η κεντρική μονάδα μοιράζει τον ήχο σε ένα σύστημα ηχείων 5.1, δηλαδή 5 ηχείων και ενός subwoofer, τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις περιμετρικά στον χώρο του καθιστικού για να απολαύσεις πλούσιο ήχο από κάθε πλευρά.

Δυνατό και καθαρό ήχο, μάλιστα. Με συνολική ισχύ 1000W, τα ηχεία του Sony BDVE2100 είναι άψογα τόσο για ταινίες και gaming όσο και για μουσική. Καθαρά πρίμα και βαθύ μπάσο γεμίζουν τον χώρο σαν να βρίσκεσαι σε… συναυλία. Μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου ως πηγή μουσικής συνδέοντάς τα στο ηχοσύστημα μέσω NFC ή/και Bluetooth με ένα μόνο άγγιγμα. Πέραν αυτών, διαθέτει Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο δίκτυο κι ευκολότερη πρόσβαση από πλήθος συσκευών.

LG LHB625M Home Theater

lg

Κομψό και στιλάτο, το LG LHB625M Home Theater αποτελεί μια διακριτική λύση που ταιριάζει σε οποιοδήποτε χώρο, χάρη στα συμπαγή ηχεία και το καλαίσθητο subwoofer. Με συνολική ισχύ 1000W, προσφέρει δυνατό surround ήχο που γεμίζει το δωμάτιο μέσω του συστήματος 5.1 ηχείων. Αν συνδυαστεί και με μια έξυπνη τηλεόραση LG, τότε το LG Sound Sync κάνει τη χρήση του εξαιρετικά εύκολη, προσφέροντας ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth για να μην μπλέκεσαι με πολλαπλά καλώδια και να έχεις πλήρη ελευθερία στη διάταξη των ηχείων στον χώρο σου.

Η κεντρική μονάδα υποστηρίζει δίσκους Blu-ray και τεχνολογία 3D, αποδίδοντας σε ανάλυση Full HD για ευκρινείς εικόνες. Διαθέτει και θύρα USB ώστε να παρακολουθείς περιεχόμενό σου απευθείας στην τηλεόραση και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του ηχοσυστήματος, απλώς συνδέοντας μια πηγή μέσω USB στην κεντρική μονάδα. Βέβαια, μπορείς και να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου για να προβάλλεις περιεχόμενο στην τηλεόραση -μέσα από την κεντρική μονάδα του Home Theater- ασύρματα, απλώς εγκαθιστώντας τη σχετική εφαρμογή της LG.

Sony BDVE4100 Home Cinema

sony2

Με πιο «παραδοσιακή» όψη, το Sony BDVE4100 προσφέρει ήχο που κατακλύζει το σπίτι. Το βλέμμα θα πέσει πρώτα στα δύο ηχεία-κολώνες, τα βασικά του ηχοσυστήματος, που ιδανικά τοποθετούνται έκαστο στα πλάγια της τηλεόρασης. Ύστερα, ένας κεντρικός δορυφόρος τοποθετείται στο κέντρο και δύο ακόμη δορυφόροι σε άλλα σημεία του δωματίου, με το ισχυρό subwoofer να ολοκληρώνει το εντυπωσιακό σύστημα, ιδανικά τοποθετημένο χαμηλά και σε κεντρικό σημείο. Με ενισχυμένο μπάσο που κάνει τα ηχεία και το woofer να «ζωντανεύουν» στις έντονες στιγμές και 1000W συνολικής ισχύος, είναι μια άριστη επιλογή για σινεφίλ, gamers και μουσικόφιλους.

Η κεντρική μονάδα αποτελεί κομψοτέχνημα, με τη σχεδίασή της να είναι φανερά επηρεασμένη από τον καθαρό χαλαζία: αιχμηρές γωνίες και λείες έδρες που «παίζουν» με το φως και τη γωνία από την οποία την κοιτάζει κανείς. Σε καμιά περίπτωση δε θυμίζει άλλη μια συσκευή, πόσω μάλλον κεντρική μονάδα για home cinema. Παρόμοια «ομορφιά» βρίσκεται και στις λειτουργίες της, παρέχοντας δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray και DVD σε ανάλυση Full HD και με υποστήριξη για 3D περιεχόμενο, ενώ ασύρματη συνδεσιμότητα (NFC, Bluetooth, Wi-Fi) εγγυάται πως μια τεράστια ποικιλία συσκευών μπορούν να συνδεθούν και να λειτουργήσουν ως πηγές.

LG LHB655NW Home Cinema

lg2

Η επιλογή όσων θέλουν τη μέγιστη δύναμη και ποιότητα για κάθε χρήση είναι το LG LHB655NW, ένα εντυπωσιακό ηχοσύστημα με surround ήχο και άψογη ποιότητα κατασκευής. Με τέσσερα ηχεία-κολώνες, μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις ένα σε κάθε γωνία του χώρου και το πέμπτο ηχείο-δορυφόρο μπροστά ή πάνω στην τηλεόραση, και το ασύρματο subwoofer στο πάτωμα μπροστά της. Έτσι, δυνατός και καθαρός ήχος θα έρχεται προς τα αυτιά σου από όλες τις πλευρές, χωρίς την ανάγκη για επιτοίχια εγκατάσταση ή τοποθέτηση σε άλλα έπιπλα – μπορούν να μπουν ακόμη και πίσω από τον καναπέ λόγω του λεπτού σχεδιασμού τους.

Τα ηχεία καθαυτά διαθέτουν επένδυση από ίνες αραμιδίου, ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό στα εξωτερικά ερεθίσματα που επιτρέπει στα ηχεία να παράγουν τον ήχο που πρέπει χωρίς παραμορφώσεις, ακόμη κι αν βάλεις την ένταση στο τέρμα για να εκμεταλλευτείς πλήρως τα 1000W ισχύος που προσφέρει το σύστημα. Η κεντρική μονάδα δέχεται δίσκους Blu-ray και DVD, αναπαράγει περιεχόμενο σε ανάλυση Full HD και υποστηρίζει τεχνολογία 3D, με την ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth να ολοκληρώνει ένα εκπληκτικό πακέτο ήχου.

Sonos Beam 5.0

sonos

Ένα σετ για τους ασυμβίβαστους, το Sonos Beam 5.0 είναι μια φανταστική δημιουργία σε κάθε κομμάτι του. Με «βαρύ» όνομα στον χώρο του premium ήχου, η Sonos κατασκεύασε ένα σύστημα 5 ηχείων αποτελούμενο από το Sonos Beam Soundbar και δύο ηχεία Sonos One SL, με την ηχόμπαρα να περιλαμβάνει τρία ηχεία και να δημιουργείται έτσι το «παζλ» του surround ήχου με μόλις τρεις συσκευές. Κρυστάλλινη ποιότητα ήχου, ιδανική για ταινίες και μουσική αλλά και gaming, με συνδυασμό τεσσάρων woofers για τις μεσαίες και τα μπάσα κι ένα tweeter που αναλαμβάνει τον λεπτό χειρισμό των υψηλών συχνοτήτων μέσα στο soundbar. Αντίστοιχα, τα One SL περιλαμβάνουν ένα tweeter κι ένα woofer έκαστο, κι όλα τα παραπάνω μπορούν να προσαρμοστούν στα ηχητικά σου γούστα μέσω της σχετικής εφαρμογής.

Ασύρματο και κομψό, συνδέεται εύκολα μέσω Wi-Fi και η εγκατάσταση διαρκεί λίγα λεπτά. Φυσικά, διαθέτει ενσύρματη σύνδεση Ethernet, οπτικής ίνας και HDMI-ARC για να συνδεθεί με τηλεοράσεις κι άλλες συσκευές. Μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να παράγει μόνο ήχο, βέβαια. Είναι συμβατό με τους ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant και Alexa, ώστε μέσω από τα τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα να δίνεις φωνητικές εντολές και να χειρίζεσαι έξυπνες συσκευές του σπιτιού σου, να αναζητάς πληροφορίες και πολλά ακόμη.