Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να διώξουν την ενοχλητική κυτταρίτιδα χρησιμοποιώντας αρκετές φορές επίπονους τρόπους. Κι όμως υπάρχουν βότανα που μπορούν βοηθήσουν τον οργανισμό να τη διώξει πιο εύκολα. Ακολουθούν τέσσερα βότανα «χρυσάφι» για τη διατροφή:

Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελεύθερων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ιδανικό για να διώξετε την κυτταρίτιδα, να κάνετε αποτοξίνωση του οργανισμού και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

Ρόφημα μαϊντανού: Εξαιρετικό φυσικό φάρμακο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά, που συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κατακράτησης νερού. Περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης Α, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, β-καροτένιο, φώσφορο και ένα από τα σπουδαιότερα φλαβονοειδή, την κερκετίνη. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κερκετίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ μας προστατεύει από καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ρόφημα τσουκνίδας: Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευεργετικά βότανα για την υγεία μας, μιας και περιέχει βιταμίνες C, E, Α, B, K, Β2, β-καροτένιο, ιχνοστοιχεία, μέταλλα που είναι σημαντικά στην ενίσχυση και προαγωγή της υγείας των μυών, των οστών και των νεύρων, όπως κάλιο, πυρίτιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφορικά άλατα και έναν μεγάλο αριθμό αμινοξέων. Βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον καταστέλλει την όρεξη και συμβάλλει έτσι στην απώλεια βάρους.

Λουίζα: Έχει πολύ ωραία γεύση και το άρωμά της θυμίζει λεμόνι, ενώ αποτελεί τον πιο υγιεινό σύμμαχο των γυναικών στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα, αλλά και γενικότερα από το λίπος. Η λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, τη ρύθμιση της όρεξης και τη διούρηση και θεωρείται μια καλή λύση στην κατακράτηση υγρών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time