Η Σκιάθος είναι ιδανικό νησί για τους λάτρεις της φύσης και της διασκέδασης. Από βουτιές σε ερημικές παραλίες με πλούσια βλάστηση μέχρι χορό σε ατελείωτα πάρτι, η Σκιάθος προσφέρει δεκάδες διαφορετικούς τρόπους για να περάσεις τις πιο μαγικές διακοπές. Επισκέψου τους γραφικούς οικισμούς, δοκίμασε τοπικές λιχουδιές και διασκέδασε στα μπαρ στη Χώρα και σε άλλα σημεία του νησιού. Μπορείς, επίσης, να κάνεις island hopping γύρω από τη Σκιάθο, για να ανακαλύψεις και τις υπόλοιπες ομορφιές των Σποράδων!

 

Όταν μιλάμε για την Σκιάθο, το υπέροχο ειδυλλιακό νησί των Σποράδων, ο must προορισμός είναι ένας- κάτι που σίγουρα θα έβρισκε σύμφωνους όλους όσοι έχουν επισκεφθεί ξανά το μέρος. Ο λόγος για το Skiathos Palace, ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία των Σποράδων, που μαγεύει όποιον το επιλέγει για τις ημέρες των διακοπών του, αποτελώντας “εγγύηση” για την άνεση, την ψυχαγωγία, αλλά και την ασφάλειά του.

Η τελευταία μάλιστα είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη, αφού η πιστοποίηση Health First από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Covid Shield από το TUV Austria Hellas, εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών έναντι του Covid19.

 

Ο παράδεισος «Μάραθα»

Κάτω από το ξενοδοχείο βρίσκεται ο παράδεισος! Η παραλία Μάραθα,  που λατρεύει το Hollywood! Η χρυσή αμμουδιά, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και η ηρεμία που έχει το τοπίο γύρω σου σε κάνει να νομίζεις ότι ο παράδεισος είναι εκεί. Τα νερά είναι δροσερά και ρηχά και αν θέλεις να απολαύσεις ήσυχα τις βουτιές σου πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείς.Η πολυτελής θαλαμηγός του σεΐχη του Κατάρ «αράζει» εκεί κάθε καλοκαίρι, στον όρμο της ακτής Μάραθα, βραβευμένη επί πολλά χρόνια με την “Γαλάζια Σημαία” και απέναντι από το πολυτελές εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace

 

Συνολικά, το συγκρότημα διαθέτει 258 δωμάτια, εννέα εκ των οποίων είναι σουίτες, στις οποίες μπορείς να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης και αποφόρτισης μακριά από την απαιτητική καθημερινότητα. Η ευχάριστη και άνετη διαμονή καθίστανται εκφράσεις συνώνυμες του Skiathos Palace.

Το ξενοδοχείο  είναι χτισμένο σε μια πλαγιά λόφου με πεύκα απέχει 8 λεπτά με τα πόδια από την Παραλία Μάραθα, 3 χλμ. από την Παραλία Κουκουναριές και 24 χλμ. από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του 1794.

 

White View Grill Restaurant

Εκτός από το κυρίως εστιατόριο με ελληνική και διεθνή κουζίνα, στο roof garden του ξενοδοχείου, και μάλιστα στο σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να αγναντεύσει το ωρα


Έχει πολλές επιλογές από δωμάτια στην χώρα αν θες να ξενυχτήσεις και βαριέσαι τις διαδρομές,ξενοδοχεία πάνω στην παραλία,πανσιόν πιο μακριά από την πόλη για χαλαρές και ήρεμες διακοπές!



  • Κουκουναριές: Ίσως η πιο διάσημη παραλία του νησιού και για κάποιους μία από τις πιο όμορφες της Μεσογείου. Έχει χρύση άμμο και καταγάλανα νερά και περιβάλλεται από το μοναδικό δάσος των Κουκουναριών.
  • Λαλάρια: Μία από τις πιο όμορφες και μαγευτικές παραλίες των Σποράδων, βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι. Το άγριο τοπίο με τα κατάλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια είναι μοναδικό. Στη μία άκρη της παραλίας ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια πύλη, τη λεγόμενη «Τρύπια Πέτρα».


  • Αγία Ελένη: Ήρεμη, αμμουδερή παραλία που συνήθως συγκεντρώνει οικογένειες. Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και διαθέτει μαγαζί που προσφέρει καφέ και σνακ.

  • Καναπίτσα: Παραλία με γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και ψιλή άμμο. Περιβάλλεται από εντυπωσιακά κωνοφόρα δέντρα και είναι οργανωμένη.

Αξιοθέατα και δραστηριότητες στη Σκιάθο

  • Η Σκιάθος είναι ένα νησί με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα. Σε ολόκληρο το νησί θα βρεις υπέροχες εκκλησίες, μοναστήρια και κάστρα που αξίζει να ανακαλύψεις. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα στη Σκιάθο είναι:
    • Το παλιό κάστρο της Σκιάθου
    • Το Μπούρτζι
    • Το σπίτι του Παπαδιαμάντη
    • Η Μεσαιωνική Πόλη της Σκιάθου
    • Η Μονή Ευαγγελίστριας

!