Πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να αποσταλούν στις πυρόπληκτες περιοχές ανέλαβε  ομάδα Humanity Greece  και  η Γεωργία  Παράσχου, Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων μαζί με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας Βασίλη Γκουτμάχερ.


 
Μαζί τους και η Minoa Water  που στέλνει Νερό σε όλους τους συμπολίτες μας «Η ελπίδα δεν μπορεί να προέλθει περιμένοντας μόνο από πράξεις άλλων. Η προσπάθεια από τον καθένα μας θα κάνει την διαφορά» είναι το moto  τους «Συνεχίζουμε για τους συνανθρώπους μας. Σήμερα 5 Αυγούστου όλη μέρα θα είμαστε εδώ Αριστοφάνους 12 στο Ψυρρή. Είδη πρώτης ανάγκης για Εύβοια και Πελοπόννησο. Να στηρίξουμε την Εύβοια και την Πελοπόννησο.  Oι ανάγκες είναι: είδη Φαρμακείου (γάζες, μάσκες, pulvo κτλ) ξηρά τροφή (κρουασάν, κράκερ κτλ) Σας ευχαριστούμε θερμά ΟΛΟΥΣ που περάσατε σήμερα και αφήσατε την δικιά σας βοήθεια για τους συμπολίτες μας και τους τετράποδους φίλους μας !@act4evoia @act4peloponnes» γράφουν στα social media  και οι εθελοντές είναι πολλοί. Το έργο  τους αξιοσημείωτο και η πρόσφορα του κόσμου μεγάλη

 



«Έρχονται απλοί άνθρωποι και αγοράζουν με 20 – 30 ευρώ ότι μπορούν και μας φέρουν. Και αυτό θέλω να τονίσω, πως λίγοι είναι εκείνοι που έχουν οικονομική επιφάνεια» δηλώνει ο Βασίλης Γκουτάμχερ στο parapolitika.gr  ενώ η Τζώρτζια Παράσχου τονίζει πως έχουν την αμέριστη βοήθεια της Ελληνικής αστυνομίας  ενώ μιλούν συχνά και ενημερώνονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που είναι στο πλευρό τους.





Μαζί τους και πρόσωπα γνωστά που θέλουν να συνεισφέρουν  όπως η Ελιανα Χρυσικοπούλου «Χθες ήμασταν 5, σήμερα ήμασταν 15, 25 και έρχονται συνέχεια κι άλλοι. Και μαζί έρχονται οι παραγγελίες από τα σουπερμάρκετ, τα μηχανάκια από τα online delivery, πολίτες με αλάρμ που ξεφορτώνουν και φεύγουν. Οι ανάγκες είναι πολλές και δεν τελειώνουν, γιατί τα σπίτια ακόμα καίγονται, οι περιοχές εκκενώνονται, οι άνθρωποι είναι στο δρόμο.





Είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, νερά, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, ψυγειάκια, γάντια, όλα είναι χρήσιμα. Ο καλύτερος τρόπος να δείτε τις ανάγκες που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή είναι τα stories του @act4evoia & @act4peloponnese.Φέρτε ό,τι μπορείτε και - αν μπορείτε - φέρτε τον εαυτό σας να βάλει ένα χεράκι για λίγη ώρα. Εύχομαι να πέσετε πάνω στη στιγμή που φορτώνει το φορτηγό, το χειροκροτάμε και του λέμε «καλό δρόμο» γράφει.