Η Δέσποινα Χαβατζοπούλου, που ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες και το healing και στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται πολλά πρόσωπα της showbiz εξηγεί στα parapolitika.gr τη θεωρεία της για την αγάπη και ποιο είναι το λάθος που κάνουν συνήθως οι άνθρωποι στις σχέσεις τους.

«Η αγάπη είναι μια συμπαντική έννοια και έχει σχέση με την ίδια την Δημιουργία του κόσμου. Η ίδια η δημιουργία προέρχεται από την αγάπη. Αν δεν υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει δημιουργία. Επίσης η αγάπη είναι η εξισσορόπηση δυνάμεων και ενεργειών, διαφορετικά θα είχαμε ένα σύμπαν χαοτικό.

Σε μικρογραφία η αγάπη είναι μεταξύ οικογένειας, κοινωνίας, ομάδων και ζευγαριών. Ολα τα σύνολα και υποσύνολα έχουν σκοπό την δημιουργία ενός κοινού στόχου η οποία προέρχεται αποκλειστικά και μόνο απο την αγάπη γι αυτόν. Στην δική μας λογική υπάρχει η αγάπη του ζευγαριού και των μελών μιάς οικογένειας, η οποία είναι αδιάρρηκτος δεσμός. Το ίδιο ισχύει όμως και για τα υπόλοιπα όντα και σώματα του σύμπαντος.

Η αγάπη ως ενέργεια είναι φυσικό φαινόμενο που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Παρά μόνο ως συναίσθημα και φώς που προέρχεται από την καρδιά. Είναι αυτή που συνδέει όλα τα έμβια όντα του σύμπαντος και χωρίς αγάπη δεν θα υπήρχε ζωή.

Η υπέρτατη μορφή της αγάπης είναι ο έρωτας που συνδέει δύο άτομα, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά, και συνδέονται έτσι γιά όλη τους την ζωή με ένα τρόπο μαγικό και ανεξήγητο. Οι δεσμοί της αγάπης δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς και είναι αιώνιοι. Είναι το μόνο που δίνει στις οντότητες αξία στην υπαρξή τους. Ενας άνθρωπος ο οποίος γεννήθηκε και πέρασε την ζωή του χωρίς αγάπη είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι δίνουν σημασία στην ύλη και στο έχω παρά σ αυτό που έχουν στην καρδιά τους, κι αυτός είναι ο λόγος που ζούν στην απληστία, στην αγωνία και στις ατέλειωτες ανεκπλήρωτες ανάγκες, γιατί μέσα τους είναι ουσιαστικά κενοί.

Η αγάπη απλώνεται πέρα απο τον άνθρωπο, γεμίζει την φύση και τα όντα και μεταδίδεται ως φώς, γαλήνη και ευτυχία. Αν ο κόσμος ήξερε ν’ αγαπά τότε η ζωή θα ήταν ένας παράδεισος»