Διοργανώνεται από την εταιρεία BoatsAdvisor-Hub & Events και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, το επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Ρόδου, την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος & της WIMA (Διεθνής Ναυτική&Βιομηχανική Ένωση).

Σε μια χρονιά γεμάτη ασφυκτικά υγιειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα λόγω πανδημίας, το 1ο Aegean Yachting Festival πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς απαρίθμησε 15 εκθέτες, 5500 μοναδικούς επισκέπτες και 50 σκάφη.  Φέτος θα πάρουν μέρος πάνω από 20 εκθέτες και 60 σκάφη από την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ εκτιμάται ότι το γεγονός θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Όπως εξήγησε, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BoatsAdvisor-Hub & Events, Αναστάσιος Κωνσταντάρος, στόχος είναι η διοργάνωση να αποτελέσει θεσμό, να εξελιχθεί σε ετήσια συνάντηση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού, ιδιοκτητών σκαφών, εταιρειών ναύλωσης κλπ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν σκάφη αναψυχής όλων των κατηγοριών, νέα προϊόντα και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του φεστιβάλ που θα έχει πολλά οφέλη για τον τόπο και κυρίως τη διεθνή αναγνώριση του νοτίου Αιγαίου ως προορισμού Yachting.

Όραμά μας είναι να επανακτήσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο τη φήμη του ως σταυροδρόμι της Ναυτιλίας και του Θαλάσσιου Τουρισμού, σε μια περίοδο που τόσο σκληρά δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση, το μεταναστευτικό και τις γεωπολιτικές μεθοδεύσεις.

Καλούμε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού (ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, ναυτικούς πράκτορες, εταιρείες καυσίμων, προμηθειών, ναυτιλιακών ειδών, τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.) να δώσουν βροντερό παρόν με την συμμετοχή τους ως εκθέτες, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό.

Πληροφορίες για συμμετοχή: BoatsAdvisor – Hub & Events, Καποδιστρίου 88-Ρόδος, Τηλ.2241400659 - 6936327277 www.aegeanyachtingfestival.com – www.boatsadvisor.com