Το lifestyle μας έχει αλλάξει αρκετά την τελευταία διετία. Παρ’ ότι οι ώρες που περνάμε στο σπίτι σε καθημερινή βάση έχουν αυξηθεί πάντως, αν υπάρχει κάτι που δε μας έχει λείψει, είναι οι καλές ταινίες. Δεν είναι μόνο το ότι οι υπηρεσίες και οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας (βλ. Netflix, Amazon Prime Video, YouTube Video, Disney Plus κ.α.) είναι περισσότερες από ποτέ, αλλά πλέον χρηματοδοτούν κι οι ίδιες τις δικές τους παραγωγές σε ταινίες και σειρές με τα αποτελέσματα να είναι εκπληκτικά. Έστω κι αν οι τηλεοράσεις μας έχουν αποκτήσει βασικό ρόλο στην ψυχαγωγία μας, το 2022 θα μας προσφέρει ορισμένες αφορμές για να επισκεφθούμε ξανά το σινεμά. Έλα να δούμε τις πέντε πιο χαρακτηριστικές.

Avatar 2

avatar2_2

Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, το Avatar 2 πρόκειται να εστιάζει στη ζωή των Jake και Neytiri (Sam Worthington και Zoe Saldana) ως οικογένεια πια, καθώς εξερευνούν τις διάφορες τοποθεσίες της Pandora, μέχρι να κληθούν να αντιμετωπίσουν μια παλιά απειλή που επανέρχεται. Το καστ περιλαμβάνει αρκετά δυνατά ονόματα (Kate Winslet, Vin Diesel, Sigourney Weaver, Eddie Falco, Giovanni Ribisi) και με τον James Cameron να υπογράφει την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία, όλα συνηγορούν στο ότι μας περιμένει ένα ακόμα υπερθέαμα, αντάξιο της εμπειρίας που ζήσαμε το 2009. Να έχεις υπ’ όψιν σου ότι το επερχόμενο Avatar 2 θα ακολουθήσει σε περίπου δύο χρόνια το Avatar 3, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί!

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

dbdlr

Ετοιμάσου να χαθείς για άλλη μια φορά στον μαγικό κόσμο του Harry Potter με το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Sequel του The Crimes of Grindelwald του 2018 και τρίτη κυκλοφορία στη σειρά Fantastic Beasts της J. K. Rowling, η εν λόγω ταινία εξερευνά το πώς ο κόσμος της μαγείας (Wizarding World) ενεπλάκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ταξιδεύοντάς μας από το Μπουτάν και την Κίνα, στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Αυτή τη φορά το στόρι περιστρέφεται γύρω από τον Albus Dumbledore, τον θρυλικό -μετέπειτα- διευθυντή του Hogwarts, καθώς εκείνος πασχίζει να εμποδίσει τον Grindelwald και τον επελαύνοντα στρατό του. Σου θυμίζουμε ότι στην ταινία επρόκειτο να παίξει αρχικά ο Johnny Depp πριν

Uncharted

un

Πιθανότατα θα γνωρίζεις ήδη το όνομα Uncharted από τα ομώνυμα video games στα PlayStation. Ήρθε όμως η ώρα ο φημισμένος τυχοδιώκτης Nathan Drake να περάσει και στη μεγάλη οθόνη με μια ταινία που παίζει τον ρόλο του prequel στα video games. Το φιλμ διηγείται στην ουσία το πρώτο κυνήγι θησαυρού του Drake μαζί με τον καλό του φίλο, Victor «Sully» Sullivan σε μια περιπέτεια με έντονα τα vibes από Tomb Raider και Indiana Jones. Για να πούμε την αλήθεια βέβαια, κάπου στη διανομή πρέπει να ‘γινε ένα μικρό λαθάκι αφού ο Mark Wahlberg θυμίζει πολύ περισσότερο Nathan Drake από τον… ίδιο τον Drake (Tom Holland) αλλά τέλος πάντων. Το καστ συμπληρώνουν οι Sophia Ali, Tati Gabrielle και Antonio Banderas.

The Flash

fl

Η 12η ταινία στο DC Extended Universe, το The Flash ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, με τον Barry Allen (τον Flash ντε) να προσπαθεί να εμποδίσει τη δολοφονία της μητέρας του. Το πρόβλημα όμως είναι πως ό,τι κάνει στο παρελθόν, θα έχει τεράστιες συνέπειες στο μέλλον του με αποτέλεσμα ο Flash… να μην έχει καμία σχέση με τον Flash που ξέρουμε! Σημείωσε ότι η ταινία αντλεί την έμπνευσή της από τη σειρά κόμικς Flashpoint, οπότε αν θες να κάνεις το σχετικό homework, βρες τα σχετικά τεύχη και ξεζούμισέ τα. Αν οι ταινίες με super heroes είναι το «thing» σου, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην απολαύσεις το The Flash. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ezra Miller ο οποίος έρχεται με τις κατάλληλες «ενισχύσεις» (Michael Keaton, Ben Affleck, Ron Livingston).

The Batman

batman

Last but not least, η νέα ταινία με κεντρικό ήρωα τον Batman, με τη Warner Bros να φιλοδοξεί το νέο reboot να έχει την ίδια επιτυχία με αυτή του Joker που εντυπωσίασε πριν μερικά χρόνια. Σε σκηνοθεσία Matt Reeves, ο νέος Batman αναμένεται πιο σκοτεινός, με το σενάριο να αφορά το δεύτερο χρόνο παρουσίας του στη Gotham City, όπου συνεχίζει να πολεμά το έγκλημα. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του στην ταινία δεν είναι άλλος από τον Riddler, ενώ αναμένονται και εκπλήξεις. Η μάσκα του Batman περνάει πλέον στον Robert Pattinson, ενώ το ρόλο του Riddler ερμηνεύει ο Paul Dano. Σε κεντρικούς ρόλους ακόμα βρίσκουμε τη Zoe Kravitz ως Catwoman και τον Colin Farrel ως τον Penguin.