Το χιόνι έντυσε πολλές περιοχές της Ελλάδος στα λευκά και από το πρωί μικροί και μεγάλοι ξεχ΄θθηκιαν στους δχρόμους για να απολαύσουν  το χιόνι!

Όμως  ο χιονοπόλεμος δεν είναι απλά ένα παιχνίδι!

Η Ειρήνη Δανιήλ, γνωστή personal trainer με πολλούς διάσημους πελάτες  που από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και μέχρι σήμερα μετρά πολλές διακρίσεις, ως πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο,  εξηγεί στο parapolitika.gr  πως το χιόνι ωφελεί την υγεία μας:

 

 

 

Το παιχνίδι με το χιόνι αποτελεί εξαιρετική άσκηση. Η αντίσταση του χιονιού δοκιμάζει  τις αντοχές σας. Επιπλέον, ο χιονοπόλεμος για 20 λεπτά συνιστά ένα εξαιρετικό αερόβιο πρόγραμμα.

 

 

Το περπάτημα στο χιόνι και η επαφή του με αυτό έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία μας. Κατεβείτε στο χιόνι, ειδικά όταν το έχει «στρώσει» καθώς  το πολύ πυκνό χιόνι θα σας κάνει να βάλετε μεγάλη δύναμη στα πόδια και είναι ακριβώς όπως τα βάρη στο γυμναστήριο!

Επίσης συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, χαρίζει ευεξία και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα από επικίνδυνες ιώσεις.

 

 

 

 Το χιόνι αυξάνει την ενέργεια! Είναι γνωστό πως η  έκθεση σε θερμοκρασίες κρύου τι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Ένα παιχνίδι στο χιόνι θα σας χαρίσει περισσότερη ενέργεια και από  μια κούπα καφέ.

 

Σε ψυχρές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μια μελέτη, το αίμα αυξάνει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης,  που μας ανακουφίζει από πόνο και  πρηξίματα ακριβώς όπως συμβαίνει όταν βάζουμε πάγο σ’ ένα χτύπημα.