Ένα αρκουδάκι «survivor» στη Φλώρινα φροντίζει ο Αρκτούρος. Ο Θωμάς – το μικρό αρκουδάκι – λοιπόν, κατάφερε να επιβιώσει για ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Το αρκουδάκι, ηλικίας 3 μηνών περίπου, έμεινε ορφανό. Σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, οι οποίοι ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου.

Το αρκουδάκι στη Φλώρινα βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά κι έτσι, οι κάτοικοι αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα «Θωμάς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον «Αρκτούρο», ο Θωμάς είναι ένας... «survivor». Έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του. Το αρκουδάκι, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα. Από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο Αρκτούρος ως τώρα, ο Θωμάς είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

thwmass

Θωμάς, το αρκουδάκι... «survivor» - Το χρονικό

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου ειδοποιήθηκε αρχικά λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 28 Απριλίου 2022 για ένα αρκουδάκι που ήταν μόνο του μέσα σε χωράφι έξω από τον Πολυπόταμο, ωστόσο έπειτα από λίγο απομακρύνθηκε.

Μερικές ημέρες αργότερα, την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν και πάλι με τον «Αρκτούρο», αναφέροντας ότι ένα αρκουδάκι γυρνούσε μόνο του στο κέντρο του χωριού. Ακολουθώντας τις υποδείξεις της ΟΑΕ, το περιόρισαν σε ασφαλές σημείο μέχρι την άφιξή της.

Ο Θωμάς μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου Αρκτούρου. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε μόνο ότι ήταν ελαφρώς λιποβαρές και υποσιτισμένο, όμως σε άριστη υγεία. Από την πρώτη στιγμή τρέφεται με ειδικό παρασκεύασμα γάλακτος, υποκατάστατο του μητρικού, ενώ ήδη δείχνει προτίμηση και σε μικρά κομμάτια φρούτων.