Για όλα υπάρχει πρώτη φορά και το ίδιο συμβαίνει με το Netflix, που πήρε βαθμολογία NC-17 (δηλαδή ακατάλληλη για άτομα κάτω των 17 ετών) από την MPA, δηλαδή την Ομοσπονδία κινηματογραφικών ταινιών, για την ταινία «Blonde», η οποία θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Η βαθμολογία αποτυπώνεται στο τρέιλερ της νέας ταινίας που αναφέρεται στη Μέριλιν Μονρόε, με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας, με πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία. Ο Άντριου Ντόμινικ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ήθελε να την γυρίσει από το 2010, αφού, δηλαδή, διάβασε το βιβλίο της Τζόις Κάρολ Όουτς, στο οποίο βασίστηκε.

Το Netflix δεν ήθελε να γίνει αυτό, με το σκηνοθέτη να επιμένει να μπουν σκηνές οι οποίες οδήγησαν σε αυτήν τη βαθμολογία. Ο ίδιος γέλασε όταν την έμαθε, και τόνισε ότι ενδεχομένως μία σκηνή που επικεντρώνεται σε έμμηνο ρύση και μία άλλη, βιασμού, οδήγησαν την πλατφόρμα στην απόφαση να βάλει τη βαθμολογία.

Μάλιστα, αυτό συνέβη παρά την προσπάθεια της πλατφόρμας να λειάνει αυτές τις σκηνές, προτείνοντας μάλιστα στον Αυστραλό σκηνοθέτη, ο οποίος έχει μακρά πορεία στο σινεμά, αν και όχι κάποια μεγάλη επιτυχία, να αλλάξουν μοντέρ.

Ο ίδιος έκανε μια ταινία όπως ήθελε, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να κάνει κάποιες (λίγες) υποχωρήσεις. Ούτως ειπείν συμβιβάστηκε, αλλά μόνο σε ένα βαθμό. Ούτως ή άλλως, ήδη του αποδίδονται τα εύσημα για την καλλιτεχνική αίσθηση του φιλμ.

Αν εξαιρεθεί το γόητρο, δεν θα πάθει κάποια μεγάλη ζημιά το δίκτυο. Δεν πρόκειται να γίνει διανομή και, βέβαια, ο έλεγχος για τις ηλικίες που θα παρακολουθήσουν το έργο είναι αδύνατος. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί, είναι τα μέτρα που θα προτείνει η MPA για το τσεκάρισμα των ηλικιών.

Ο Ντομινίκ, πάντως, δεν έχει… ιδρωμένο αυτί για το NC-17: «Είναι μια απαιτητική ταινία. Αν δεν αρέσει στο κοινό, αυτό είναι το πρόβλημα του γ@μημ@νου κοινού. Δεν τρέχει για δημόσια αξιώματα. Είναι μια ταινία NC-17 για τη Μέριλιν Μονρόε, είναι κάτι που θέλετε, σωστά; Θέλω να πάω να δω την έκδοση NC-17 της ιστορίας της Μέριλιν Μονρόε».