Η Εύβοια αποτελεί το δεύτερο σε έκταση μεγαλύτερο νησί της χώρας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Για πολλούς συνδέεται με τις αντιθέσεις αφού καταφέρνει να συνδυάσει «αντικρουόμενες» έννοιες με έναν γοητευτικό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διακρίνεται ως ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς απόδρασης για τους κατοίκους της Αττικής και όχι μόνο, αλλά και το γεγονός ότι οι New York Times τη συμπεριλαμβάνουν στους 52 προορισμούς για έναν καλύτερο κόσμο.

Καθώς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και η ανάγκη για εκδρομές αυξάνεται, σας προτείνουμε τρόπους με τους οποίους θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την Εύβοια καλύτερα, εάν επιλέξετε να την επισκεφτείτε.

Ταξιδεύοντας στην Βόρεια Εύβοια

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί έναν τόπο ο οποίος μπορεί να υποσχεθεί σε κάθε επισκέπτη εμπειρίες πολιτισμού, φύσης αλλά και γαστρονομίας. Καταφέρνει να συνδυάζει τις καλύτερες πτυχές της Ελλάδας, διατηρώντας την αυθεντικότητα και την παράδοση.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

  • Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ιστιαία
  • Την Αιδηψό στην οποία θα συναντήσετε ένα από τα 80 ιαματικά λουτρά της χώρας, που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες
  • Τους Ωρεούς όπου θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε το φημισμένο κάστρο και τον Ταύρο, το ογκώδες αρχαίο γλυπτό
  • Το Ψαροπούλι στα Βασιλικά, για να δείτε έργα ξυλογλυπτικής του Αντώνη Μόρφογλου, τα οποία είναι φτιαγμένα από δέντρα που κάηκαν στην περσινή φωτιά που έπληξε την περιοχή
aidipsos
aidipsos__2_

 
Ένα οδοιπορικό στα δάση της περιοχής θα σας πείσει ότι η φύση πάντα βρίσκει τον τρόπο να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες της.

Επιλέγοντας την Χαλκίδα

Η κοσμοπολίτικη Χαλκίδα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια σύντομη απόδραση από την πολύβουη Αθήνα αφού απέχει μόλις 1 ώρα από την πρωτεύουσα. Εκτός από τα «τρελά νερά», το παλιρροϊκό φαινόμενο της αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων κάθε έξι ώρες, στη Χαλκίδα θα έχετε την δυνατότητα να δείτε και το ενετικό φρούριο του Καράμπαμπα που έχει την καλύτερη θέα ολόκληρου του Ευβοϊκού κόλπου.

Ακόμα, η επίσκεψη στην παραλία, έναν όμορφα διαμορφωμένο πεζόδρομο που νύχτα και μέρα σφύζει από ζωή χάρη στα δεκάδες καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος της προκυμαίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπει από μια περιήγηση στην περιοχή.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε:

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο θα συναντήσετε εκθέματα που τοποθετούνται χρονολογικά από την Παλαιολιθική μέχρι και την Ύστερη Ρωμαϊκή Εποχή και προέρχονται από ανασκαφές στην Εύβοια
  • Τις Καμάρες, δηλαδή το ρωμαϊκό υδραγωγείο. Βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της Χαλκίδας στην περιφερειακή οδό και αποτελούσε έργο μεταφοράς νερού για την ύδρευση της πόλης, που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι.
xalkida__2_
xalkida3

Οινοτουρισμός στην Εύβοια

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των κρασιών καθώς διατηρεί έντονο οινοτουριστικό ενδιαφέρον. Οι οινοπαραγωγοί είναι αρκετοί ενώ πολλά από τα κτήματα δέχονται επισκέψεις, μετά από συνεννόηση. Λευκές ποικιλίες όπως το Σαββατιανό, το Ροδίτη, η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, η Ρόμπολα, το Μοσχοφίλερο αλλά και κόκκινες όπως το Αγιωργίτικο, το Λημνιό και η Μανδηλάρια αποτελούν μερικές από τις ποικιλίες που θα συναντήσετε στα κτήματα της Εύβοιας

evoia-oinotourismos