Κάθε περίοδος μεταμφίεσης και γιορτής ενθουσιάζει τα παιδιά και για αυτόν τον λόγο η περίοδος του Halloween είναι εξαιρετική για να περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί τους μαγειρεύοντας. Δοκιμάστε τις παρακάτω Halloween συνταγές!

Cupcakes «φαντασματάκια»

Για 15 cupcakes

fantasmatakia
Υλικά
  • 175γρ. αλεύρι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 150ml ηλιέλαιο
  • 150ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 100γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 15 marshmallows
  • Λευκό γλάσο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160Co
  2. Σε ένα σκεύος προσθέστε το αλεύρι, την ζάχαρη, την σκόνη κακάο, την μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τα πριν προσθέσετε και το λάδι, το γάλα και τα αυγά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα σε 15 φόρμες για cupcakes και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  4. Πλύνετε το αρχικό μπολ ανάμειξης και χρησιμοποιήστε το για να λιώσετε τη μαύρη σοκολάτα. Βουτήξτε τη βάση κάθε marshmallow στη λιωμένη σοκολάτα και στερεώστε ένα στην κορυφή κάθε cupcake. Βάλτε τα στο ψυγείο/κατάψυξη για λίγα λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
  5. Ανοίξτε το γλάσο και κόψτε στρογγυλά κομμάτια (περίπου 10 εκατοστά). Τυλίξτε πάνω από τα marshmallows στην κορυφή των cupcakes για να σχηματίσουν σχήματα φαντασμάτων.
  6. Βουτήξτε τη μία άκρη της οδοντογλυφίδας στη λιωμένη σοκολάτα και χρησιμοποιήστε τη για να βάλετε δύο μάτια σε κάθε φάντασμα και απολαύστε!

Πιτάκια με κολοκύθα και λουκάνικο

Για 9 κομμάτια

pitakia__2_

Υλικά

  • 350γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 350 γρ. λουκάνικο
  • 150 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 18 διακοσμητικά μάτια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200Cο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν μια υφή ψίχας. Προσθέστε το νερό και ενώστε με τα χέρια σας για να σχηματίσετε μια ζύμη ζαχαροπλαστικής. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την στην κατάψυξη για να ξεκουραστεί όσο φτιάχνετε τη γέμιση.
  3. Πλύνετε το μπολ και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε το λουκάνικο, τον πουρέ κολοκύθας, το φασκόμηλο και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
  4. Βγάλτε τη ζύμη από την κατάψυξη και, σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε την σε ένα μεγάλο ορθογώνιο (πάχους 2-3 χιλιοστών) και, στη συνέχεια, μοιράστε τη σε 12 μικρότερα ορθογώνια.
  5. Τοποθετήστε 9 από τα ορθογώνια της ζύμης στο ταψί και βάλτε τη γέμιση στο κέντρο του καθενός αφήνοντας ένα περιθώριο πλάτους δείκτη γύρω από κάθε άκρη.
  6. Χτυπήστε το αυγό και, στη συνέχεια, πασπαλίστε το στις άκρες του ταψιού.
  7. Κόψτε τα υπόλοιπα 3 ορθογώνια σε λωρίδες ενός εκατοστού και τοποθετήστε τα πάνω από τη γέμιση κάθε πίτας, χρησιμοποιώντας τις άκρες που έχουν το αυγό για να τα κολλήσετε. Κόψτε τα αν χρειαστεί.
  8. Ψήστε τις πίτες για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς πριν τοποθετήσετε δύο μάτια σε κάθε μία και σερβίρετε. Μπορούν να καταναλωθούν και κρύες.

Muffins με πουρέ κολοκύθας

Για 12 (70g κάθε muffin)

muffins

Υλικά

  • 215γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 2 αυγά
  • 125ml ηλιέλαιο
  • 75ml νερό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 225γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.γ. mix μπαχαρικών
  • Σπόροι κολοκύθας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160Cο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το λάδι και το νερό, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε ζάχαρη, αλεύρι, σόδα και το mix μπαχαρικών μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις φόρμες για τα muffins, προσθέστε από πάνω τους σπόρους κολοκύθας και ψήστε για 25-30 λεπτά.
  4. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.