Τα LEGO είναι ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια στον κόσμο. Αυτά τα μικρά κιτ με τουβλάκια που λατρεύουν τα παιδιά όσο και οι ενήλικες. Και αυτό γιατί με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορείς να φτιάξεις τα πάντα με αυτά.

Αλλωστε τα LEGO αποτελούν μια απεριόριστη πηγή ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας για παιδιά και ενήλικες – σε τέτοιο βαθμό που οι γονείς των μικρών παιδιών θα το σκεφτούν δύο φορές πριν μπουν στο παιδικό δωμάτιο του παιδιού τους από φόβο μήπως πατήσουν σε κάποιο χαλαρό τούβλο.

Tο αγαπημένο αυτό παιχνίδι το οποίο άπειρες φορές έχει διασκεδάσει τα παιδιά με τις ώρες, μπορεί τώρα να αναλάβει νέους ρόλους, με απίθανες διακοσμητικές ιδέες.

Αν λοιπόν τα παιδιά σας δεν παίζουν με LEGO ή βαρεθήκατε να τα βλέπετε πεταμένα σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε έξυπνα και ταυτόχρονα να περάστε ατέλειωτες δημιουργικές ώρες με τα παιδιά σας.

Με τα τουβλάκια LEGO  μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν τα πάντα. Μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και δημιουργικότητα.

Χειροποίητο ρολόι τοίχου

Είναι πανεύκολο και απλό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολόι τοίχου για το παιδικό δωμάτιο με λίγα κομμάτια. Σε κάθε αριθμό βάλτε και διαφορετικό χρώμα τουβλάκι. Αν θέλετε κάτι ιδιαίτερο, αντί για αριθμούς βάλτε φιγούρες από τα LEGO friends και το ρολόι του είναι έτοιμο.

Κορνίζα από τουβλάκια

Το πιο εύκολο project είναι να φτιάξετε και μια DIY κορνίζα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήστε τα κομμάτια σε μια κορνίζα που ήδη έχετε. Έτσι, πολύ γρήγορα μπορείτε να δώσετε έξτρα χαρακτήρα σε μια απλή κορνίζα.

Μολυβοθήκη

Με τουβλάκια LEGO μπορείτε να φτιάξετε και μια χειροποίητη μολυβοθήκη σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε εσείς. Χρησιμοποιώντας πολλά χρώματα το αποτέλεσμα θα είναι ζωηρό και χαρούμενο, ότι πρέπει για το παιδικό! Αν πάλι θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και μια βάση για το σημειώματα post it, τα γνωστά κίτρινα χαρτάκια.

Βάση για κινητό ή τάμπλετ

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να φτιάξετε μια πολύχρωμη βάση για το κινητό ή το τάμπλετ του παιδιού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Κλειδοθήκες

Χάνει συνεχώς τα κλειδιά του; Ε, λοιπόν με ελάχιστα κομμάτια LEGO φτιάξετε μια μικρή κληδοθήκη για κλειδιά και κολλήστε την στο τοίχο. Χρησιμοποιήστε τα τουβλάκια από τη σειρά LEGO City και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή κρεμάστρα για τα ρούχα του.

Φτιάξετε το όνομα του

Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε αυτοκόλλητα ή μικρούς πίνακες με το όνομα του παιδιού σας. Σχηματίστε με τα μικρά τουβλάκια το όνομα του και κολλήστε στην πόρτα του δωματίου του ή στο κρεβάτι του ή ακόμα και στην ντουλάπα με τα ρούχα του.

Περίπλοκες κατασκευές

Όρεξη και φαντασία να έχετε και με τα LEGO μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν τα πάντα. Μεταμορφώστε τη βάση ενός τραπεζιού τοποθετώντας τα πολύχρωμα τουβλάκια. Φτιάξετε μαζί με το παιδί σας ένα παιδικό πορτατίφ δίνοντας του την ευκαιρία να δημιουργήσει μαζί σας. Μεταμορφώστε τις μικρές σας γλάστρες με τα υπέροχα σχέδια των LEGO. Φτιάξτε μικρά βάζα ή βάσεις για τις πετσέτες κουζίνας. Τέλος μπορείτε να δώσετε ένα νέο στυλ στα κουτιά αποθήκευσης διαλέγοντας τουβλάκια και φιγούρες από την απίστευτη συλλογή των LEGO.

Τώρα  μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε συλλογή LEGO θέλετε πανεύκολα καθώς με το SHOPFLIX.GR μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι κι αν θέλετε (όσο και αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι την φετινή περίοδο των γιορτών εδώ θα βρείτε δώρα για όλους και θα ανακαλύψετε όλα όσα κρύβει ο σάκος του… SHOPFLIX με ασυναγώνιστες προσφορές.