Σάλο έχουν προκαλέσει στα διεθνή ΜΜΕ οι αποκαλύψει του πρίγκιπα Χάρι για τη βασιλική οικογένεια

Ο απογοητευμένος και εμφανώς πικραμένος μικρότερος γιος της Νταϊάνα - και «Εφεδρικός» διάδοχος του βρετανικού θρόνου όπως τον είχε αποκαλέσει ο πατέρας του όταν γεννήθηκε, σύμφωνα με το βιβλίο του "Spare" που κυκλοφορεί αύριο– έχει βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της βασιλικής οικογένειάς του, εκθέτοντας τόσο τα ίδια τα πρόσωπα όσο και τον θεσμό της μοναρχίας.

Όλα όσα έχει αποκαλύψει ο Χάρι – κυρίως για τον πατέρα του και του αδερφό του Ουίλιαμ – χαρακτηρίζονται από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ως «κήρυξη πολέμου κατά της βασιλικής οικογένειας» - και όχι άδικα.
xari1

Από ένα σημείο και μετά η υπόθεση σταματά να αφορά τους οικογενειακούς καβγάδες και γίνεται κάτι μεγαλύτερο – αφορά την προσωπικότητα του βασιλιά καρόλου και του διάδοχο του θρόνου Ουίλιαμ, άρα τον ίδιο τον θεσμό, το ίδιο το Στέμμα.

Ο πρίγκιπας Χάρι «πυροβόλησε την οικογένειά του στην καρδιά – ευτυχώς που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ζει για να περάσει όλο αυτό» γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ο πρίγκιπας και η σύζυγός του παρουσιάζονται ως καλοπροαίρετοι που κατηγορήθηκαν ότι τους «έφαγαν» με τα κουτσομπολιά στον Τύπο οι Ουίνδσορ.Ωστόσο, οι ίδιοι δεν σέβονται τη ζωή, την αξιοπρέπεια ή την ιδιωτική ζωή των άλλων» γράφει στην κριτική της η εφημερίδα. .
Η γαλλική έκδοση Le Figaro χαρακτήρισε τον πρίγκιπα «Βρώμικο Χάρι, πιο βρώμικο από ποτέ» ο οποίος «συνεχίζει να πουλά την ιστορία του και να λέει την «αλήθεια» του, εν μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων, σειρών στο Netflix και προσοδοφόρων βιβλίων».
xari2

Η ισπανική El Pais έγραψε: «Ο Χάρι αποφάσισε να παρουσιαστεί στον κόσμο ως ένας άνθρωπος που έχει επιτύχει ειρήνη με τον εαυτό του - χάρη σε χρόνια θεραπείας και οικογενειακής ευτυχίας με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, και τα δύο τους παιδιά. Ποτέ δεν του περνάει από το μυαλό ότι, κάνοντας κάτι τέτοιο - εκθέτοντας τους συγγενείς του - επιτίθεται ευθέως στη μοναρχία».

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε ότι είναι «ευγνώμων» για την ευκαιρία που το δόθηκε να πει την ιστορία του στα απομνημονεύματα και είπε ότι αν εξακολουθούσε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα είχε αυτή την ευκαιρία.

«Το ντοκιμαντέρ του Netflix και το βιβλίο "Spare" είναι η ιστορία μας και δύο πρότζεκτ για το παρελθόν» εξήγησε. «Ήταν απαραίτητα, ήταν απαραίτητα, για τα ιστορικά γεγονότα. Δεν θέλω τα παιδιά μου ή άλλοι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία να σκέφτονται όταν μεγαλώσουν: "Ωχ, αυτό συνέβη"»