Το αποσμητικό πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους «σύμμαχους» της υγιεινής και της καθαριότητας, αφού μας βοηθά να διατηρήσουμε την φρεσκάδα από το μπάνιο ή το ντους καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Πώς θα ξέρουμε όμως ότι επιλέγουμε το σωστό αποσμητικό;

Η επιλογή του καλύτερου αποσμητικού μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό και λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Αποσμητικό VS αντιιδρωτικού

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει μερικές διαφορετικές ποικιλίες στα ράφια, όπως το αποσμητικό και το αντιιδρωτικό.

Το αποσμητικό αντιμετωπίζει τα βακτήρια που εμφανίζονται στο δέρμα σας όταν εκπέμπετε πρωτεΐνες και λίπη μέσω του ιδρώτα σας, μειώνοντας την οσμή του σώματος. Το αντιιδρωτικό, από την άλλη, στοχεύει να αποτρέψει εντελώς την εφίδρωση και την επακόλουθη υγρασία στην μασχάλη σας.

Εάν δεν ιδρώνετε πολύ, ένα βασικό αποσμητικό μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, μιας και τα αντιιδρωτικά ενδέχεται να φράξουν τους πόρους.

Ποια είναι η κατάλληλη φόρμουλα;

Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο stick από την σχολή, τότε πιθανότατα να έχει έρθει η ώρα για μια αλλαγή μιας και τα βακτήρια γύρω από τις μασχάλες σας μπορεί να αποκτήσουν ανοσία στη φόρμουλα του αποσμητικού σας. Οι ειδικοί συνιστούν να το αλλάζετε ανά περίπου έξι μήνες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε spray, stick, roll-on, ακόμα και κρέμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας:

Τζελ

Είναι διαφανή, δροσερά και τα απλώνετε απευθείας στο δέρμα σας για να σταματήσετε την κακοσμία και να αποτρέψετε την εφίδρωση.

Είναι σημαντικό να τα αφήνετε να στεγνώσουν πριν ντυθείτε. Τα τζελ έχουν την πιο ελαφριά σύσταση και δεν αφήνουν σημάδια στα ρούχα αλλά μπορεί να είναι κολλώδη και να χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσουν.

Spray

Τα αποσμητικά σε spray επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, αφού μπορείτε να το ψεκάσετε και να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Αποτελούν καλή επιλογή αν υπάρχουν πολλές τρίχες στην περιοχή της μασχάλης.



Εάν ξυρίζετε όμως, την περιοχή της μασχάλης είναι προτιμότερο να τα αποφύγετε μιας και μπορεί να ερεθίσουν την περιοχή.

Stick

Πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει αυτή τη φόρμουλα κάποια στιγμή στη ζωή σας και για καλό λόγο, αφού τα sticks μπορούν να ανακουφίσουν την περιοχή της μασχάλης από ερεθισμούς που μπορεί να προκύψουν από το ξύρισμα.

Ειδικά εάν δεν έχετε έντονη εφίδρωση καθημερινά, τότε το stick μπορεί να είναι για εσάς η καλύτερη επιλογή.

Κρέμα

Τα αποσμητικά σε κρέμα μπορεί να τα βρείτε σε συσκευασία βάζου ή σωληνάριου και είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τι είναι τα αποσμητικά – κρύσταλλοι;

Ολοένα και πιο δημοφιλή γίνονται τα ειδικά αποσμητικά – κρύσταλλοι. Κατ’ουσίαν είναι ένα φυσικό ορυκτό άλας, που μπορεί να βρεθεί σε στέρεα ή υγρή μορφή σπρέι.

Πρόκειται για μια πιο φυσική επιλογή,  που αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και την κακοσμία, αφήνοντας τις μασχάλες να αναπνέουν ελεύθερα.

Μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, σε συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε αποσμητικά ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι γιορτάζουν 1 χρόνο Shopflix με μοναδικά και πλούσια δώρα.