Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
sxoli
Ζωή

Πρώτη μέρα στη σχολή: Χρήσιμος οδηγός για πρωτοετείς

Τι να προσέξεις, τι προετοιμασίες να έχεις κάνει πριν την εγγραφή σου στη σχολή

Σίγουρα έχεις ακούσει την παροιμία «κάθε αρχή και δύσκολη», όμως αυτό δεν χρειάζεται να ισχύει και για την έναρξη της φοιτητικής σου ζωής. Σίγουρα θα αναθεωρήσεις πολλά, αφού θα περιλαμβάνει αρκετές ώρες διαβάσματος και συγγραφής εργασιών, αλλά εξίσου πολλές θα είναι και οι στιγμές, που θα σε γεμίσουν χαρά και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη σου όσα χρόνια και αν περάσουν. Για αυτό δες την πρώτη μέρα στη σχολή θετικά και προετοιμάσου κατάλληλα για να την απολαύσεις πλήρως.

Πρώτη μέρα στη σχολή… Τι κάνω;

Αφού βρεις την βέλτιστη διαδρομή και τον τρόπο για να φτάσεις στην σχολή σου, σου προτείνουμε να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα από όσο υπολογίζεις ότι θα σου πάρει, μιας και τα απρόοπτα είναι πολλά. Αφού φτάσεις και βρεις την αίθουσα, παρακολούθησε προσεκτικά όλα όσα σας λέει ο καθηγητής και σημείωσε αναλυτικά τις ώρες των μαθημάτων, τα μαθήματα αλλά και τις αίθουσες για να οργανωθείς σωστά.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να απευθυνθείς στον καθηγητή σου ενώ εάν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την εγγραφή ή το πάσο σου, λύση μπορείς να βρεις απευθυνόμενος και στην γραμματεία. Ρώτα για να μάθεις τις ώρες λειτουργίας της και πότε μπορείς να την επισκεφτείς.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα μαθήματα, δοκίμασε να επισκεφτείς την βιβλιοθήκη για να αναζητήσεις σχετική βιβλιογραφία και μην διστάσεις να ρωτήσεις φοιτητές από μεγαλύτερη έτη για την δική τους εμπειρία.

Κι από εξοπλισμό;

Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, το φοιτητικό σου σπίτι μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό και αποδοτικό, επιλέγοντας συγκεκριμένες συσκευές αλλά και έπιπλα.

Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστείς ένα εργονομικό γραφείο, που θα μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες για να διαβάζεις και να κάνεις κάθε σου εργασία, μόνος ή παρέα με τους φίλους ή τους συμφοιτητές σου. Φυσικά, για να είσαι άνετος θα χρειαστείς και μια καρέκλα γραφείου που ο σχεδιασμός της θα υποστηρίζει την σωστή στάση του σώματος, για να αποφύγεις το πιάσιμο ή τον πόνο σε περιοχές όπως η μέση ή οι ώμοι μετά από μία έντονη συνεδρία διαβάσματος.

Το ισχυρό laptop θα είναι ο απόλυτος «σύμμαχος» στο φοιτητικό σου ταξίδι, αφού θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να διαβάσεις στην εξεταστική αλλά και να παραδώσεις κάθε εργασία εντός deadline και να σώσεις το εξάμηνο. Για ακόμα πιο αποδοτικό διάβασμα, θα χρειαστείς και έναν εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα, για να εκτυπώνεις τις σημειώσεις που έχεις κρατήσει στο laptop σου ή να σκανάρεις όλα όσα χρειάζεσαι.

Θα τα βρεις όλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR ενώ θα τα παραλάβεις στην πόρτα σου, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα θα τα παραλάβεις όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Και μην ξεχνάς ότι με κάθε αγορά πάνω από 60€ με κάρτα Visa έχεις απευθείας 10€ επιστροφή.

TAGS: