Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές είναι γεγονός: Αφού έχεις επιλέξεις και παραλάβει το νέο σου Android smartphone, επιτέλους το κρατάς στα χέρια σου και ετοιμάζεσαι να το ανοίξεις για να ξεκινήσεις το γνωστό… «σετάρισμα». Κι ενώ σίγουρα θα ανυπομονείς να δοκιμάσεις κάθε νέα του λειτουργία, το πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσεις έχει να κάνει με τις επαφές σου και τον τρόπο που μπορείς να τις μεταφέρεις από την παλιά σου στη νέα συσκευή.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τρόποι είναι πολλοί και μπορείς να επιλέξεις αυτόν που σου φαίνεται πιο γρήγορος, πιο εύκολος και πιο πρακτικός. Για να σε βοηθήσουμε, τους έχουμε συγκεντρώσει όλους και σου εξηγούμε βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τα καταφέρεις:

Μετάφερε τις επαφές σου μέσω Google Account

Εάν είσαι τυχερός, τότε έχεις ήδη ρυθμίσει το παλιό Android smartphone σου να αποθηκεύει τις επαφές σου αυτόματα στο Google Account με το οποίο είναι συνδεδεμένη η συσκευή. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνεις απολύτως τίποτα, εκτός από το να σιγουρευτείς ότι ο συγχρονισμός στο παλιό σου κινητό είναι ενεργός.

Μόλις ανοίξεις το νέο σου κινητό για πρώτη φορά, θα σου ζητηθεί να συνδεθείς με το Google Account σου. Μόλις εισαγάγεις τα στοιχεία του ίδιου λογαριασμού που είχες και στην παλιά σου συσκευή, η μεταφορά των επαφών σου θα γίνει αυτόματα.

Σε περίπτωση που δεν έχει συγχρονίσει το Google Account σου με το κινητό σου, μην ανησυχείς, καθώς υπάρχει και πάλι τρόπος να τα καταφέρεις. Για να τις περάσεις μαζικά για να συγχρονιστούν αυτόματα στο νέο Android smartphone, πρέπει να εξαγάγεις όλες τις καταχωρήσεις σου από τις επαφές σου σε ένα αρχείο και στην συνέχεια να τις εισαγάγεις στην εφαρμογή Google Contacts.

Για να το κάνεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Άνοιξε την εφαρμογή «Επαφές» του κινητού σου και πάτα την επιλογή «Διόρθωση και διαχείριση», που βρίσκεται κάτω δεξιά.
  • Στη νέα σελίδα επίλεξε το «Εξαγωγή σε αρχείο» και στη συνέχεια πάτησε το είδος του αρχείου, δηλαδή «Εξαγωγή σε αρχείο .vcf».
  • «Ανέβασε» το αρχείο με τις επαφές σου στο Google Account σου, μπαίνοντας στο contacts.google.com από υπολογιστή.
  • Στην μπάρα αριστερά θα δεις την επιλογή «Εισαγωγή».
  • Κάνε κλικ για να φορτώσεις το αρχείο σου με όλες τις επαφές σου στο Google Account και είσαι έτοιμος.

Από εδώ και στο εξής, όμως, μην ξεχνάς να αποθηκεύεις κάθε νέα επαφή στο Google Account σου.

Μέσω άλλων apps

Εάν δεν θέλεις να δοκιμάσεις τις επιλογές της Google, μπορείς να δοκιμάσεις τη μεταφορά επαφών μέσω άλλων apps.

Αυτά τα apps θα αναλάβουν να κάνουν backup των επαφών σου στους servers τους ώστε να μεταφέρουν όλα σου τα δεδομένα στο νέο σου smartphone, μόλις ολοκληρώσεις την εγκατάστασή του σε αυτό. Πολλές είναι οι διαθέσιμες επιλογές που μπορείς να βρεις στο Play Store.

Μια καλή επιλογή είναι το Contacts+, το οποίο αντικαθιστά τις εφαρμογές επαφών, κλήσεων και SMS του κινητού και παρέχει ένα όμορφο και παραμετροποιήσιμο περιβάλλον, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά την αυτόματη μεταφορά των επαφών σου.

Μεταφορά από κινητό σε κινητό

Ακόμα ένας τρόπος που μπορείς να δοκιμάσεις για να αποφύγεις τη χειροκίνητη αποθήκευση των επαφών σου στη νέα σου συσκευή είναι η μεταφορά των δεδομένων σου μέσω του app του κατασκευαστή.

Αυτό που θα κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το app μεταφοράς δεδομένων που υπάρχει στο καινούργιο κινητό στο παλιό σου. Στη συνέχεια, φρόντισε παλιά και νέα συσκευή να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi.

Μόλις γίνει αυτό, το νέο κινητό θα αναγνωρίσει το παλιό και θα σε προτρέψει να επιλέξεις ποια δεδομένα θες να περάσεις σε αυτό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορείς να ολοκληρώσεις τη μεταφορά των επαφών σου αλλά και των φωτογραφιών, των σημειώσεων και κάθε είδους δεδομένων που θες.