Η αφρικανική σκόνη έχει μεταφερθεί από την έρημο και στην χώρα μας, δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων τόσο στην υγεία μας, όσο όμως και στα αυτοκίνητά μας.

Μπορεί να τύχει λοιπόν να παρατηρήσετε ότι το αυτοκίνητό σας από καθαρό γίνεται αρκετά θολό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε αυτή την περίπτωση, θα δείτε μια πορτοκαλί απόχρωση, να έχει «κάτσει» πάνω στο αυτοκίνητο.

Όταν αντιμετωπίζετε τα υπολείμματα της αφρικανικής σκόνης στο αγαπημένο σας αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί. Αντί να τρίβετε απλώς την σκόνη, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει το χρώμα, ακολουθήστε τον οδηγό μας για ασφαλείς μεθόδους αφαίρεσης.


Πλύνετε καλά το αυτοκίνητό σας

Το πρώτο βήμα για να αφαιρέσετε τη σκόνη της Σαχάρας από το αυτοκίνητό σας είναι να το ξεπλύνετε καλά, ιδανικά με ένα λάστιχο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και σκόνη από την επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Φροντίστε να κατευθύνετε τη ροή του νερού προς τα κάτω, αντί προς τα πάνω, για να αποφύγετε την πίεση της σκόνης κάτω από το χρώμα.

Στη συνέχεια, γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και σαπουνόνερο. Απλώστε το σαπουνόνερο σε όλη την επιφάνεια του αυτοκινήτου, προσέχοντας ιδιαίτερα τα σημεία όπου έχει συσσωρευτεί άμμος και σκόνη.


Στεγνώστε το αυτοκίνητο

Μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο και τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, ξεπλύνετε το καλά με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή αφρού.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μικροϊνών για να στεγνώσετε το αυτοκίνητο, καθώς αυτό τα υλικό είναι απαλό με το χρώμα και δεν γρατσουνίζει την επιφάνεια.


Προστατέψτε τη βαφή με κερί

Αφού καθαριστεί και στεγνώσει καλά το αυτοκίνητο, είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε μια στρώση κεριού για να προστατέψετε το χρώμα από μελλοντικές ζημιές.

Το κερί θα βοηθήσει στη δημιουργία φραγμού μεταξύ του χρώματος και των στοιχείων, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό του αυτοκινήτου στο μέλλον.