Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο πιθανό να σπάσουν, γι' αυτό χρειάζονται και ιδιαίτερη προσοχή τόσο την ώρα που τα στεγνώνουμε με την πετσέτα, όσο και μετά με το πιστολάκι μαλλιών.

Σίγουρα ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι ότι τρίβουν τα μαλλιά τους με την πετσέτα, με το που τελειώσουν το λούσιμο. Το τρίψιμο όμως μπορεί να προκαλέσει περισσότερο φριζάρισμα, κάτι που δεν το θέλετε, σε καμία περίπτωση.


Tips για το πιστολάκι μαλλιών

Πριν ξεκινήσετε το στέγνωμα των μαλλιών με το πιστολάκι, είναι απαραίτητο να έχετε εφαρμόσει ένα ειδικό προϊόν, που θα προστατεύσει τα μαλλιά σας από την θερμότητα.

Εάν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα, ένα πιστολάκι μπορεί να κάνει τη δουλειά πολύ αποτελεσματικά. Βοηθά όταν βιάζεστε ή όταν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα πριν κοιμηθείτε το βράδυ.

Το στέγνωμα των μαλλιών σας με πιστολάκι σας δίνει πιο όμορφα μαλλιά, που μπορούν να φορμαριστούν με όποιον τρόπο θέλετε. Ενισχύει τη συνολική εμφάνιση των μαλλιών σας, δίνοντάς σας πιο λαμπερά, λεία μαλλιά με λιγότερο φριζάρισμα και περισσότερο όγκο.

Ωστόσο, το πιστολάκι θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο καθώς μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά και τραχιά, αντί να είναι λεία και λαμπερά.

Μην ξεχνάτε να το κρατάτε σε απόσταση και ποτέ κοντά στις ρίζες, γιατί μπορεί πραγματικά να σας δημιουργήσει πρόβλημα στο τριχωτό της κεφαλής.

Η υπερβολική θερμότητα από το πιστολάκι σας είναι αρκετή για να κάψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, επομένως κρατήστε τη θερμότητα στο ελάχιστο.